Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser torsdag

Coronastatus torsdag 20. august 2020

Antallet af nye smittede er nu så lavt i Silkeborg Kommune, at hvis der ikke sker væsentlige ændringer i situationen, så slutter vi de daglige statusopdateringer på Facebook og på Silkeborg Kommunes hjemmeside. Dagens coronastatus bliver derfor den sidste i denne omgang. Så: Hold fast, Silkeborg!

Smittestatus
Antallet af nye smittede er fortsat lavt i Silkeborg. I det seneste døgn er der kun to nye smittede. Det betyder, at der de seneste syv dage kun er ni nye smittede i Silkeborg Kommune. Det er markant mindre end for en uge siden. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu nede på 9,5 nye smittetilfælde den seneste uge. Til sammenligning ligger Aarhus på 51,3 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge.

Det mobile testcenter bliver i Silkeborg til næste uge
På grund af de mange borgere, som ønsker at blive testet for coronavirus, har Silkeborg Kommune aftalt med Region Midtjylland, at det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 også bliver i Silkeborg i næste uge. Åbningstiden er dagligt 9-16 til og med på lørdag. Søndag lukket. Åben igen mandag til fredag i næste uge. På Kejlstrupvej møder man blot op uden at bestille tid. Bemærk, at der kan opstå kø, da der kun er begrænset mandskab til at teste, fordi smittetallet er faldet, og andre teststeder i regionen nu prioriteres højere end Silkeborg. Så medbring tålmodighed. Tjek også, at der ikke sker ændringer i åbningstiden på www.rm.dk, så du ikke går forgæves.

Nyt testcenter på Søholt er åbnet – husk at bestille tid
Det nye testcenter på Søholt (de hvide telte) er åbnet. Her skal du bestille tid til test på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se de aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Politiet ophæver hotspot på Østre Søbad
Det øgede tilsyn, som Midt- og Vestjyllands Politi har ført med Østre Søbad i Silkeborg den seneste uge, har vist, at der ikke har været problemer med forsamlinger på stedet. Derfor har Politiet i dag ophævet området som hotspot.

Særlige tiltag i Silkeborg kan ophæves mandag
Fortsætter antallet af smittede med coronavirus på det lave niveau over weekenden, vil de særlige tiltag for at stoppe smittespredningen i Silkeborg Kommune blive ophævet på mandag 24. august 2020. Det oplyste Styrelsen for Patientsikkerhed sent onsdag aften i en pressemeddelelse på styrelsens hjemmeside. Dermed vil Silkeborg igen komme til af følger de generelle sundhedsmæssige anbefalinger i Danmark for at begrænse smitte med coronavirus. Ophæves anbefalingerne på mandag, kan ældre på plejecentre og borgere på sociale botilbud igen modtage besøg indendørs, og anbefalingen om at bruge mundbind i supermarkeder og store butikker ophæves sammen med anbefalingen om hjemmearbejde i videst muligt omfang. Restauranter, caféer og barer vil som i resten af Danmark også kunne udvide åbningstiden til kl. 02. Se også de øvrige særlige anbefalinger, som Styrelsen for Patientsikkerhed og Silkeborg Kommune har iværksat 10. august 2020 for at stoppe smittespredningen, og som kan ophæves på mandag, hvis det positive fald i smitteudviklingen fortsætter hen over weekenden.

Hold fast, Silkeborg
Smittekæderne bliver brudt, fordi mange bliver testet, holder afstand, vasker hænder, spritter af, bruger mundbind og isolerer sig, hvis der er symptomer på smitte. Selv om smitten falder i Silkeborg, er det vigtigt at holde fast. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger fortsat situationen tæt og er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne. 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen