Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser tirsdag

Coronastatus tirsdag 22. september 2020

Flere bliver smittet i Silkeborg

Som i resten af landet stiger antallet af smittede desværre også i Silkeborg Kommune. I det seneste døgn er 6 nye smittede med coronavirus. De seneste syv dage er 23 nye smittede. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 25 nye smittetilfælde den seneste uge og er dermed rykket op over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt.

Smittede over hele kommunen og i alle aldersgrupper

Smitten i Silkeborg Kommune er ikke koncentreret til bestemte områder eller bestemte aldersgrupper. Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed fra den seneste uge viser, at smitten er spredt over hele kommunen. Personer er testet positive i og omkring Funder, Sorring, Århusbakken, Hvinningdal, Gjessø, Silkeborg midtby, Resenbro, Lysbro og Gødvad, og de smittede er aldersmæssigt jævnt fordelt mellem 10-60 år. Krisestaben i Silkeborg Kommune opfordrer derfor alle borgere og virksomheder til at holde fast og følge regeringen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så smittekæderne kan blive brudt: 

Virksomheder: Opfordring til at arbejde hjemmefra

Offentlige og private virksomheder opfordres til at sikre, at ansatte arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt i forhold til arbejdets udførelse. Vær særlig opmærksom på ikke at gå på arbejde med symptomer. Virksomheder opfordres til at aflyse sociale arrangementer på arbejdspladsen.

Transport: Undgå myldretiden ved offentlig transport

Der opfordres til om muligt at rejse med busser, tog og metro uden for myldretiden. Gå eller brug cyklen ved kortere ture.

Indkøb: Hold afstand, sprit af, undgå trængsel

Alle butikker opfordres til at sikre, at kunder spritter af, holder afstand, og at der ikke opstår trængsel. Butikker over 2000 kvm skal have synligt opsynspersonale. Det anbefales, at indkøb kun foretages af ét familiemedlem ad gangen for at reducere antallet af kunder i butikkerne.

Restaurationer og natteliv: Åbent til kl. 22, brug mundbind

Restauranter, barer, caféer og lign. skal lukke kl. 22. Efter kl. 22 kan der sælges take-away. Gæster og ansatte skal indendørs bruge mundbind/visir, undtagen når de sidder ned. Der skal være ekstra fokus på at overholde anbefalingen om én meters afstand mellem gæsterne. Lokaler omfattet af kvadratmeterkrav skal skilte med, hvor mange personer, der maksimalt må være i lokalet. Gæster opfordres til at lade sig frivilligt registrere, så der i tilfælde af smitte kan ske smitteopsporing. Gæster opfordres også til at bruge smittesporingsappen SmitteStop.

Forsamlingsforbud: Max 50 personer, og max 500 hvis man sidder ned

Forsamlingsforbuddet sænkes til 50 personer ved indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende. Private boliger og haver samt almindeligt ophold og færden på arbejdspladser mv. er undtaget. Det er fortsat muligt at afholde og deltage i arrangementer m.v. med op til 500 deltagere, hvor deltagerne i det væsentlige sidder ned. Der må desuden maksimalt være 500 i det væsentligste siddende tilskuere til superligakampe og indendørs og udendørs idrætsarrangementer mv.

Fester: Begræns sociale aktiviteter og private sammenkomster

Generelt anbefales det at undgå eller begrænse håndtryk, kindkys og kram, at holde mindst én meters afstand og at begrænse fysisk kontakt og antallet af kontakter og længden af samværet – under hensyn til, at hverdagen kan opretholdes med familieliv, uddannelse, arbejde, besøg på restaurant, fritidsaktiviteter mv. Privat anbefales det, at arrangementer, fester og fejringer ikke holdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds. Begræns antallet af gæster, og vær særlig opmærksom på øget risiko for smitte ved fællessang, taler, dans og selskabslege.

By-fester: Aflys byfester og lignende arrangementer

Det anbefales at aflyse alle byfester og andre lignende arrangementer, som fx open-bynight og andre arrangementer på tværs af detailbutikker, institutioner mv. i det offentlige rum.

Sociale arrangementer: Aflys i dagtilbud, skoler, på uddannelser m.v.

Det anbefales at aflyse alle arrangementer, som primært har et socialt formål, i dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og lignende. Anbefalingen gælder også arrangementer, der ikke arrangeres af institutionen eller skolen, f.eks. klassefester, fødselsdage, lejrture, fælles morgenmad mv., selv om børnene og de unge færdes sammen i løbet af en almindelig dag. 

Plejecentre m.v.: Skærpede retningslinjer om brug af mundbind m.v.

Sundhedsstyrelsen er på vej til at udstede skærpede retningslinjer om brug af værnemidler
(mundbind/visir) for personale, patienter og besøgende på sygehuse, praktiserende læger, plejecentre, botilbud m.v. Styrelsen for Patientsikkerhed vil sammen med kommunerne have øget fokus på at beskytte sårbare borgere på plejehjem, sociale botilbud, bl.a. ved at udstede påbud om restriktioner for besøg og evt. forbud.

Tiltagene vil foreløbigt gælde til og med den 4. oktober 2020.

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top