Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser søndag

Coronastatus søndag 16. august 2020

Smittestatus
Antallet af nye smittede falder i Silkeborg. Der er nu 22 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 17 færre end i fredags. Det tyder på, at mange smittekæder bliver brudt, fordi mange bliver testet, holder afstand, vasker hænder, spritter af, bruger mundbind og isolerer sig, hvis der er symptomer på smitte. Der er ydet en stor indsats fra boligforeningerne, foreninger i området, boligsociale medarbejdere og medarbejdere i institutionerne i området ved Lupinvej/Resedavej, hvor et mikroudbrud blev opdaget torsdag for godt en uge siden. Faldet i antallet af nye smittede betyder, at Silkeborg ikke længere er den kommune i Danmark, der har næstflest nye smittede de seneste syv dage målt pr. 1000 indbyggere. Seks kommuner har i dag flere nye smittetilfælde end Silkeborg målt pr. 1000 indbyggere. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger dog fortsat situationen tæt og er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne omkring nye smittetilfælde.

Resenbro Børnehus sender 45 børn i isolation
Silkeborg Kommune fik lørdag meddelelse om, at et barn i Resenbro Børnehus er testet positiv for coronavirus. 45 børn og 12 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn, og de er derfor lørdag blevet bedt om at isolere sig, og de må først vende tilbage til børnehuset, når der foreligger en negativ test for coronavirus. Alle medarbejdere er blevet testet og 10 har fået svar med negativ test. To medarbejdere afventer fortsat svar på testen. Forældrene til børn i børnehuset er informeret.

Specialbørnehaven Solsikken lukker midlertidig på grund af et barn med symptomer på smitte
Ud fra et forsigtighedsprincip har Silkeborg Kommune besluttet midlertidigt at lukke specialbørnehaven Solsikken i Resenbro, da et barn har vist symptomer på smitte med coronavirus. 10 børn og 16 medarbejdere tilknyttet institutionen er ud fra et forsigtighedsprincip blevet bedt om at isolere sig og først vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er blevet informeret i løbet af søndagen.