Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 17. august 2020

Smittestatus
Antallet af nye smittede falder i Silkeborg. Der er nu 20 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 2 færre end i går og 19 færre end i fredags. Det tyder på, at mange smittekæder bliver brudt, fordi mange bliver testet, holder afstand, vasker hænder, spritter af, bruger mundbind og isolerer sig, hvis der er symptomer på smitte. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger fortsat situationen tæt og er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne omkring nye smittetilfælde.

Borgmester Steen Vindum roser den lokale indsats omkring Lupinvej/Resedavej
Borgmester Steen Vindum besøger mandag eftermiddag boligområdet Lupinvej/Resedavej i Silkeborg for bl.a. at mødes med en række lokale foreninger. Borgmesteren roser foreningerne, boligselskaberne, de boligsociale medarbejdere, de lokale institutioner og andre lokale ildsjæle for deres indsats med at udbrede kendskabet i lokalområdet til mikroudbruddet, testmulighederne og sundhedsmyndighedernes råd og vejledning til at mindske smittespredningen. Den lokale indsats med personlig og telefoniske kontakter til beboere i området er været et vigtigt redskab i oplysning om og inddæmningen af smitten.

Sølystskolen sender 33 børn i isolation
Silkeborg Kommune fik søndag meddelelse om, at et barn på 0. årgang på Sølystskolen er testet positiv for coronavirus. 33 børn og 8 medarbejdere på 0. årgang vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn, og de er blevet bedt om at isolere sig og må først vende tilbage til skolen, når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere på skolen er informeret. 

Resenbro Børnehus sender 45 børn i isolation
Silkeborg Kommune fik lørdag meddelelse om, at et barn i Resenbro Børnehus er testet positiv for coronavirus. 45 børn og 12 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med det smittede barn, og de er derfor lørdag blevet bedt om at isolere sig og må først vende tilbage til børnehuset, når der foreligger en negativ test for coronavirus. Alle medarbejdere er blevet testet og 10 har fået svar med negativ test. To medarbejdere afventer fortsat svar på testen. Øvrige forældre og medarbejdere er informeret. (Denne information er også givet søndag på Silkeborg Kommunes hjemmeside).

Specialbørnehaven Solsikken lukker midlertidigt 
Ud fra et forsigtighedsprincip har Silkeborg Kommune besluttet midlertidigt at lukke specialbørnehaven Solsikken i Resenbro, da et barn har vist symptomer på smitte med coronavirus. 10 børn og 16 medarbejdere tilknyttet institutionen er ud fra et forsigtighedsprincip blevet bedt om at isolere sig og først vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er informeret. (Denne information er også givet søndag på Silkeborg Kommunes hjemmeside).

Nyt testcenter på Søholt åbner onsdag – husk at bestille tid

Selv om det nye testcenter på Søholt først åbner på onsdag kl. 11, kan borgerne allerede nu begynde at booke tid til en test på coronaprover.dk. Det nye testcenter er under opbygning på Søholt ved Ansvej syd for JYSK Arena og JYSK Park, og testcenteret bliver magen til det, der findes i Aarhus, Viborg og Herning. HUSK at du skal bestille tid for at blive testet ved det nye testcenter. 
Det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 vil foreløbig være åbent fra 9-16 frem til og med fredag. Her møder man blot op uden at bestille tid.

Du kan gratis blive testet for coronavirus og få svaret på sundhed.dk indenfor 72 timer.
Har du symptomer på sygdom, skal du gå hjem i isolation og ringe til din læge, som vil henvise dig til en test.
Region Midtjylland opdaterer løbende alle testtilbud, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk og på www.coronaprover.dk.
Region Midtjylland forbereder et testprogram for personale i Silkeborg Kommunes ansatte i hjemmepleje og på plejehjem. Det nye testcenter i Silkeborg vil inden længe tilbyde test af borgere med symptomer og borgere, der skal testes inden behandling eller indlæggelse på hospitalet.

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen