Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 21. december 2020

KommuneNyheder - Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 21. december 2020

Smittestatus i Silkeborg

Smitten slår desværre nye rekorder i Silkeborg. Pas nu godt på jer selv og hinanden. Vaccinen er på vej, men vi skal fortsat holde fast, Silkeborg!
29 er testet positive det seneste døgn. Det 20 færre end i går.
241 er testet positive den seneste uge, hvor 8.714 er blevet testet og 2,77 % er testet positive.
257 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 12 flere end i går, og det højest antal siden pandemien begyndte.
1.445 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Hurtigtest eller almindelig coronatest? Hvad skal vi vælge?

En hurtigtest på Nylandsvej uden tidsbestilling og svar med det samme?
Eller en almindelig coronatest på Ansvej med tidsbestilling på www.coronaprover.dk og med svar efter ca. 24 timer?
Sundhedsstyrelsen anbefaler almindelig coronatest, hvis vi har symptomer på smitte, eller vi har været i nær kontakt med en smittet. Er du eller dit barn sendt hjem i selvisolation fra børnehave, skole eller arbejde, skal vi have en almindelig coronatest, som er negativ for smitte, før vi må vende tilbage.
Hurtigtest giver hurtigt svar og kan være med til at nedbringe smitte i større grupper. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen hurtigtest til udvalgte grupper i områder med udbredt smitte og i en begrænset periode. Det kan fx være blandt 15-25 årige. Hurtigtesten er mindre sikker end den almindelige coronatest.

Vi passer på hinanden, når vi juleshopper – og brug ydertimerne

Julegaverne skal købes, og der skal handles ind til jul. Pas på hinanden, når vi juleshopper. Brug gerne ydertimerne, hvor der er færre mennesker i gaderne og i butikkerne. Hold til højre i gågaderne, hold afstand, brug mundbind, sprit hænder. Vi vil alle gerne holde jul uden smitte. Hold fast, Silkeborg!

Presset på hospitalerne lukker midlertidigt akutklinikken i Silkeborg

Pandemien og stadigt flere indlagte patienter med coronasmitte belaster nu hospitalerne så meget, at der er behov for midlertidigt at flytte personale til presserende opgaver på hospitalerne. Derfor er Region Midtjylland nødt til midlertidigt at lukke akutklinikken i Silkeborg fra 21. december 2020 til 3. januar 2021. Der lukkes samtidig for lægevagtkonsultationer, men lægevagten svarer fortsat udenfor egen læges åbningstid. Også akutklinikkerne i Grenå, Ringkøbing og Skive lukker midlertidigt på grund af presset på hospitalerne. Lukningerne viser hvor alvorligt pandemien er, og Regionen beklager de problemer, det giver for borgerne midlertidigt at skulle benytte akutmodtagelserne på hospitalerne i Aarhus, Viborg, Herning, Horsens, Randers og Holstebro.

Færre dør af coronavirus, men hospitalerne kan blive overbelastet, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om hospitalerne er blevet gode til at behandle coronapatienter, så færre i dag dør i forhold til i foråret, bliver mange smittede forsat meget alvorligt og ubehageligt syge. Hvis pandemien løber løbsk, vil hospitalerne hurtigt blive fyldt med alvorligt syge patienter, som der ikke er plads eller personale til. Andre alvorligt syge patienter vil få aflyst eller udskudt kontroller, behandlinger og operationer. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at vi fortsat har et sundhedsvæsen, som fungerer så normalt som muligt under pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

Fire børnehuse og et dagplejehjem sender 165 børn hjem i selvisolation

Funder Børnehus: Et barn er testet positive for smitte med coronavirus. 37 børn og seks medarbejdere er sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder.
Børnehuset Granly: Et barn er smittet, og 50 børn og 10 medarbejdere er sendt hjem.
Balle Børnehus: To medarbejdere er smittede. 40 børn og syv medarbejdere er sendt hjem.
Børnehuset Nørrevænget: En medarbejder er smittet, og 34 børn og otte medarbejdere er sendt hjem.
Dagplejehjem i den vestlige del af Silkeborg Kommune: Et barn er smittet. Dagplejehjemmet er midlertidigt lukket og fire børn er sendt hjem.
De vurderes alle at kunne have været i nær kontakt med de smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er informeret.

Beboere ved Botilbuddet Arendalsvej testes for smitte

En medarbejder ved botilbuddet Arendalsvej er testet positiv for smitte. Alle retningslinjer for brug af værnemidler er overholdt, og Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at borgerne ikke tager på hjemmebesøg og juleferie, samt at der ikke kommer besøgende ind på tilbuddene, før der foreligger negative testsvar fra første testrunde.

Generelle informationer

Jul i en coronatid
Overblik over restriktioner
Vacciner – værd at vide
Coronatest – bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej.
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt?
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog