Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 30. november 2020

 

 

 

Coronastatus mandag 30. november 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

14 er testet positive det seneste døgn. Det er samme antal som i går. Og 17 færre end i lørdags, hvor Silkeborg med 31 smittede oplevede det største antal smittede på et døgn siden pandemien begyndte.
104 er testet positive den seneste uge, hvor 4.901 er blevet testet og 2,12 % er testet positive.
111 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 3 flere end i går, og 22 flere end i fredags.
966 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Danmarks vaccinationsplan mod smitte med coronavirus

Danmark er klar til at vaccinere mod smitte med coronavirus, så snart vaccinerne er godkendte, og de første leverancer er modtaget. Vaccination mod COVID-19 bliver frivillig og gratis. De første vacciner vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et
alvorligt forløb ved smitte samt frontpersonale på sundheds- og ældreområdet. Se mere om planen for vaccination på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside.

Funder Børnehus sender 49 børn hjem i selvisolation

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at et barn i Funder Børnehus er testet positiv for smitte med coronavirus. 49 børn og syv medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede og er derfor sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Forældre og medarbejdere er informeret. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus.

Kærsgård Børnehus sender 65 børn hjem i selvisolation

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en medarbejder i Kærsgård Børnehus er testet positiv for smitte med coronavirus. 65 børn og 13 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede og er derfor sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Forældre og medarbejdere er informeret. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus.

Hvinningdal Skole sender 48 elever hjem i selvisolation

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en elev på Hvinningdal Skole er testet positiv for smitte med coronavirus. 48 elever og 5 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

Lysbro Kunst sender 9 borgere hjem i selvisolation

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en medarbejder ved Lysbro Kunst er testet positiv for smitte med coronavirus. 9 borgere og 4 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede og er sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Borgere og pårørende er informeret. Der er i weekenden gjort ekstra rent på Lysbro Kunst. Borgere og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte.

Vikarer til rengøring og plejeopgaver søges

Silkeborg Kommune søger lige nu vikarer, der kan hjælpe os med rengøring og plejeopgaver. Du får en grundig oplæring, så du bliver klædt godt på til opgaverne. Og du bliver ansat som timelønnet vikar. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig vikarbanken på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Bliv testet for coronavirus 

Testcenteret på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Husk, du skal bruge NemID til at se dit testresultat, og husk at bestille nyt nøglekort i tide, hvis du er ved at løbe tør for nøgler. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold nu fast, Silkeborg!

Vi skal have brudt smittekæderne: Bliv hjemme, hvis du er syg. Se færre venner og bekendte. Brug mundbind. Og følg de fem generelle råd: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Hold afstand og bed andre om at tage hensyn.

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen