Coronavirus: Mangel på værnemidler får Silkeborg til at hjælpe andre kommuner

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 23. november 2020

Smittestatus i Silkeborg

11 er testet positive det seneste døgn. Det er samme antal som i går og halvt så mange som i fredags.
104 er testet positive den seneste uge, hvor 5.425 er blevet testet og 1,92 % er testet positive.
111 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 5 færre end i går, og 10 færre end i lørdags, hvor der var 121 og det foreløbigt højeste niveau siden pandemiens begyndelse.
859 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Bliv testet for coronavirus

Testcenteret på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold nu fast, Silkeborg!

Vi skal have brudt smittekæderne: Bliv hjemme, hvis du er syg. Se færre venner og bekendte. Brug mundbind. Og følg de fem generelle råd: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Hold afstand og bed andre om at tage hensyn.