Coronavirus: Mangel på værnemidler får Silkeborg til at hjælpe andre kommuner

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser mandag

Coronastatus mandag 16. november 2020

Coronastatus mandag 16. november 2020

Smittestatus i Silkeborg

13 er testet positive det seneste døgn. Det er fem færre end i går.
90 er testet positive den seneste uge, hvor 5.329 er blevet testet og 1,69 % er testet positive.
96 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 21 flere end i fredags. Tallet er over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med.
753 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Stigende smitte i Silkeborg

Desværre stiger antallet af smittede i Silkeborg. Mandag nåede smitten op på 96 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Det er det højeste tal siden pandemiens udbrud og højere, end da smitten senest toppede for en måned siden. Antallet af smittede er dog generelt højt i Danmark i øjeblikket. Store nabokommuner som Aarhus lå mandag på 150, Herning på 140 og Horsens på 135 pr. 100.000 indbyggere seneste uge. Skanderborg, Viborg og Randers ligger til gengæld lavere end Silkeborg. Kommunen med den højeste smitte i Danmark ligger mandag på 390 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Smitten i Silkeborg er fortsat spredt over hele kommunen og aldersmæssigt jævnt fordelt, dog med lidt flere i aldersgruppen 10-19 år og 40-49 år og med færre smittede over 70 år. Pas på jer selv og hinanden: Hold afstand og gå i isolation ved symptomer.

Tre daginstitutioner og to skoler sender 161 børn og elever hjem i isolation

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at to børn, fire elever og en medarbejder er testet positiv for smitte med coronavirus på to daginstitutioner og to skoler. I alt 161 børn og elever og 26 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med de smittede og er sendt hjem i isolation for at bryde eventuelle smittekæder. Forældre, elever og medarbejdere er informeret. 
I Grauballe Børnegård er et barn testet positiv, og 32 børn og 10 medarbejdere er sendt hjem.
I Troldhøj i Vium-Hvam er en medarbejder testet positiv, og 44 børn er sendt hjem.
I Skovbuen i Gødvad er et barn testet positiv, og 21 børn og 7 medarbejdere er sendt hjem.
Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus.
På Trekløverskolen i Kjellerup er tre elever testet positive, og 51 elever og 8 medarbejdere er sendt hjem. Yderligere 49 elever er sendt hjem, da deres lærere er sendt i isolation. Der etableres fjernundervisning for eleverne.
På Silkeborg Ungdomsskole er en elev testet positiv, og 13 elever og 1 medarbejder er sendt hjem. 
Elever og lærere må vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus.

Smitteudbrud i hjemmeplejen i Voel

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at to ældre i hjemmeplejen i Voel er testet positive. Begge er sandsynligvis smittet af smittede pårørende. Samtidig er fire medarbejdere i hjemmeplejen med samme indmødested i Voel testet positive for smitte med coronavirus. Styrelsen for Patientsikkerhed har i tæt samarbejde med Silkeborg Kommune foretaget smitteopsporing, og alle personer, der vurderes at kunne have været i nær kontakt med de smittede, er i isolation. Indtil nu er ingen yderligere ældre eller medarbejdere testet positive for smitte. Ud fra et forsigtighedsprincip har Silkeborg Kommune i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet en række tiltag i hjemmeplejen, som foreløbigt gælder i den kommende uge. Medarbejderne vil løbende være meget opmærksomme på, hvem der kan have været i nær kontakt til eventuelle nye smittede, så de bliver isoleret og testet. Medarbejderne er ekstra opmærksomme på at bære korrekte værnemidler hos borgerne ved personlig pleje. I den kommende uge tager medarbejderne desuden overtrækskitler på ved personlig pleje. Medarbejderne møder på arbejde forskudt, spiser frokost forskudt og er ekstra opmærksom på at holde afstand i indmøderum, ligesom der ekstraordinært bæres visir i huset. Der er særlig fokus på afspritning af overflader, specielt iPads og computere. Alle medarbejdere i hjemmeplejen, på plejecentre m.v. testes i øjeblikket for smitte hver 14. dag. De løbende test af medarbejderne i Voel er fremrykket i denne uge. Det er alle tiltag, der ud over de normale forholdsregler, kan bidraget til at hurtigt at få stoppet eventuelle smittekæder.

Ingen beboere smittet på Karolinelundcenteret i Gjern

Siden Silkeborg Kommune fik meddelelse om, at en medarbejder ved plejecenteret Karolinelundcenteret i Gjern er testet positiv for smitte, er alle beboere nu testet. Alle 42 beboere og ca. 60 medarbejdere er testet negative for smitte i første testrunde.

Bliv testet for coronavirus 

Testcenteret på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold nu fast, Silkeborg!

Vi skal have brudt smittekæderne: Bliv hjemme, hvis du er syg. Se færre venner og bekendte. Brug mundbind. Og følg de fem generelle råd: Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit. Host eller nys i dit ærme. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt. Vær opmærksom på rengøring. Hold afstand og bed andre om at tage hensyn.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen