Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser fredag

Coronastatus fredag 14. august 2020

Smittestatus

I det seneste døgn er 6 borgere testet positive i Silkeborg Kommune. Der er nu 39 smittede de seneste syv dage i Silkeborg Kommune. Det er 1 mere end i går torsdag. Med mindre situationen ændrer sig væsentligt, kommer der ikke en ny coronastatus i weekenden. Næste opdatering bringes derfor mandag eftermiddag her på hjemmesiden og på Silkeborg Kommunes Facebookside. Pas på hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af – og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.

Vil du testes for coronavirus?
Du kan gratis blive testet for coronavirus og få svaret på sundhed.dk indenfor 72 timer.
Har du symptomer på sygdom, skal du gå hjem i isolation og ringe til din læge, som vil henvise dig til en test.
Har du ikke symptomer kan du uden tidsbestilling møde op og blive testet på plænen ved beboerhuset Kejlstrupvej 51 i Silkeborg by alle dag 9-15.30. Det er et mobilt testcenter, som i løbet af kort tid bliver afløst af et fast testcenter (med tidsbestilling via coronaprover.dk) på Søholt ved Ansvej syd for JYSK Arena og JYSK Park. Det permanente testcenter bliver magen til det, der findes i Aarhus, Viborg og Herning. Region Midtjylland opdaterer løbende alle testtilbud, adresser og åbningstider på www.corona.rm.dk og på www.coronaprover.dk.
Region Midtjylland forbereder et testprogram for personale i Silkeborg Kommunes ansatte i hjemmepleje og på plejehjem. Det nye testcenter i Silkeborg vil inden længe tilbyde test af borgere med symptomer og borgere, der skal testes inden behandling eller indlæggelse på hospitalet.

Sundhedsstyrelsen: Hold fast, Silkeborg!
”Hold fast, Silkeborg! Det er nu, vi skal stå sammen”, lyder opfordringen fra Sundhedsstyrelsen i en målrettet informationsindsats for at begrænse smittespredning i Silkeborg Kommune. Budskabet formidles bl.a. via plakater i det offentlige rum, via de lokale aviser og de sociale medier:

• Bliv hjemme og ring til din læge, hvis du er syg
  • Begræns antallet af personer, du mødes med
  • Brug mundbind i offentlig transport
  • Og følg de generelle råd: Hold afstand, vask hænder, sprit af, nys i ærmet, undgå håndtryk.

Desuden har Sundhedsstyrelsen en række pjecer på flere sprog:

Pjecerne findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og via Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Brugte mundbind
For at undgå smittespredning er det vigtigt, at brugte mundbind tages af, så man ikke får evt. smitte på hænderne, og at de brugte mundbind bliver lagt ned i en skraldespand eller en lukket pose så de ikke flyver væk og risikerer at smitte andre.

Følg situationen på Silkeborg Kommunes Facebookside og hjemmeside – næste opdatering kommer mandag eftermiddag, med mindre situationen ændrer sig væsentligt. Følg også situationen på den fælles myndighedsside coronasmitte.dk.

Pas på jer selv og hinanden: Hold afstand, vask hænder, sprit af og gå hjem i isolation og ring til din læge, hvis du har du symptomer på smitte.

Nyt coronatestcenter er ved at blive bygget på Søholt i Silkeborg

Foto: Det nye coronatestcenter er ved at blive bygget på Søholt i Silkeborg.