Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser fredag (Opdateret)

Coronastatus fredag 25. september 2020

Smitten stiger fortsat i Silkeborg

I det seneste døgn er 8 nye smittede med coronavirus i Silkeborg Kommune. Det er det højeste antal på et døgn siden anden halvdel af august. Det betyder, at der de seneste syv dage nu er 35 nye smittede. Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune på 37 nye smittetilfælde den seneste uge og er dermed langt over bekymringsgrænsen på 20, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Tallet er nu over niveauet, da smittetrykket toppede i ungdomsmiljøet 27. august 2020. Krisestaben i Silkeborg Kommune følger udviklingen meget tæt. Sker der ikke afgørende ændringer i smittebilledet i løbet af weekenden, vil vi opdatere om coronasituationen igen mandag eftermiddag, når tallene for weekenden foreligger. 

Flere unge smittes

Data fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at de nye smittede bor rundt i hele kommunen og dækker alle aldersgrupper fra 10-60 år. Smitten rammer således ikke et bestemt område eller en bestemt aldersgruppe. De seneste tal viser dog en tendens til, at flere unge smittes. Krisestaben har derfor opfordret alle uddannelsesinstitutioner til at drøfte den alvorlige situation med elever og studerende i klasserne for at få brudt smittekæderne blandt unge. Får vi ikke brudt smittekæderne, risikerer vi, at smitten også rammer ældre, syge og sårbare grupper med alvorlige følger, og vi risikerer at de smittede kommer til at belaste vores hospitaler i en grad, så andre med alvorlige sygdomme ikke kan få den rette behandling. Desuden forlænger vi den periode, hvor der er restriktioner på vores hverdag, arbejdsliv, uddannelsesliv og fritidsliv. Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

Opdateret: Funder Skole sender 45 børn og 4 medarbejdere hjem

Silkeborg Kommune har fået meddelelse om, at en elev fra en skole uden for Silkeborg Kommune er testet positiv for coronasmitte. Eleven deltog i tirsdags i et arrangement, hvor også elever fra Funder Skole deltog. 45 elever og fire medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede elev, og de er blevet bedt om at blive hjemme. Eleverne må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for cornavirus. Forældre, elever og medarbejdere på skolen er informeret.

 

Bliv testet for coronavirus

Det permanente testcenter på Søholt er åbent alle dage 9-17. Bestil tid på www.coronaprover.dk. Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Se løbende ændringer i teststeder og åbningstider på www.rm.dk.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv smittet med coronavirus, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside: Klik på ”Information om coronavirus”.

Smitteapp: Download og brug smitteappen SmitteStop

Alle borgere opfordres til at bruge appen smitte|stop, så smittekæder kan bremses fx efter færden i offentlig transport eller på barer, restauranter mv, hvor man mødes med personer, man ikke kender. I appen kan man nemt give besked til de personer, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv for smitte med coronavirus.

Hold fast, Silkeborg

Smittekæderne bliver brudt, når vi holder afstand, vasker hænder, spritter af – og isolerer os, hvis vi har symptomer på smitte.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top