Coronavirus: Spørgsmål og svar om følgerne af den nye coronalov

Coronavirus: Krav om mundbind i offentligtransport i Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed iværksat en række initiativer med henblik på at inddæmme smitten i kommunen.

Der er en stigning i smitten med coronavirus i Silkeborg Kommune, som nu har en incidens på 44,7, (antal nye sygdomstilfælde pr. 100.000 indbyggere i kommunen de seneste 7 dage).
På baggrund af denne stigning har Silkeborg Kommne i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed iværksat en række initiativer med henblik på at inddæmme smitten i kommunen:

• Krav om mundbind i offentlig transport udvides fra Aarhus til at omfatte Silkeborg og andre omkringliggende kommuner.
  • Anbefaling om brug af mundbind ved indkøb i supermarkeder, indkøbscentre og andre større forretninger.
  • Anbefaling om at begrænse trængslen i detailhandlen og skærpe andre smitteforebyggende tiltag i forbindelse med indkøb. Fx bør indkøb kun foretages af ét familiemedlem ad gangen.
  • Særlig håndholdt social indsats i samarbejde mellem kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed.
  • Opfordring til at undgå offentlig transport, hvis andre transportmidler er mulige.
  • Opfordring til øget opmærksomhed på afstandsanbefalinger i det offentlige rum, i restaurations- og i kulturlivet.
  • Opfordring til at følge Sundhedsstyrelsen gode råd for afholdelse af private fester
  • Opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang.
  • Opfordring til, at flest mulige aktiviteter foregår udendørs.

Silkeborg Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi justerer løbende indsatserne.

Du kan altid holde dig opdateret på coronasmitte.dk