Coronavirus: Genåbning af dagpleje, daginstitutioner og skoler

Coronavirus: Genåbning af dagpleje, daginstitutioner og skoler

De første, forsigtige skridt i en gradvis og kontrolleret genåbning af samfundet gennemføres i flere faser. Her er informationer til forældre og medarbejdere.

Informationer til medarbejdere: Klik her.

Informationer til forældrene: Se mere nedenfor og følg med på Tabulex (dagplejen), Daycare (daginstitutioner) og Aula (skoler) for konkrete informationer vedrørende åbningen af dit barns dagpleje, daginstitution og skole.

Fase 1: Fra 15. april til 10. maj 2020

• Vuggestuer, dagpleje og børnehaver åbner
• Skoler og SFO 0.-5. klasse åbner
• Skoler 6.-10. klasse går i skole hjemme
• Folkeskolernes afgangsprøver er aflyst, årskarakteren gælder

Bemærk, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger løbende opdateres på coronasmitte.dk, og at nedenstående er gældende onsdag 8. april 2020 kl. 8.00:

Information til forældre

Vi har ca. 100 daginstitutioner og skoler og 275 dagplejere, som skal åbne.

Sundhedsmyndighederne har beskrevet en meget omfattende række af krav og anbefalinger til genåbningen af daginstitutioner og skoler.

Vi vil gøre vores bedste for at overholde alle krav og anbefalinger. Selvom vi gør vores bedste, vil der opstå situationer, hvor vi ikke vil kunne overholde alle anbefalinger hele tiden. Vi vil gøre det så godt, vi kan.

Genåbningen skaber helt naturligt en usikkerhed og en utryghed.

Målet med den forsigtige genåbning er ikke for enhver pris at forhindre smitte. Virus findes i hele verden, og vi kan ikke forhindre smitte, fordi ingen mennesker før har haft immunitet over for smitten.

Målet er derfor at forsinke smittespredningen, så den ikke løber løbsk og overbelaster vores hospitaler, så syge ikke kan blive behandlet.

Målet er også at beskytte ældre, syge og sårbare, som i særlig grad risikerer at blive kritisk syge, hvis de smittes.

Derfor skal medarbejdere og forældre til børn i risikogrupperne efter påske kontakte lederen af daginstitutionen eller skolen og lave en konkret og individuel vurdering af, om børn og medarbejdere kan møde ind, og om medarbejdere kan varetage andre opgaver.

Derfor skal medarbejder og børn med symptomer på sygdom blive hjemme i isolation indtil de er symptomfri i 48 timer.

Derfor må børn og medarbejdere, der bor i samme husstand med én, der er konstateret smittet, ifølge sundhedsmyndighederne gerne komme i daginstitution og skole, når de er særligt opmærksomme på symptomer og på at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger til adfærd.

Derfor øger vi hygiejnen og holder afstand.

Smittespredningen viser, at børn generelt ikke bliver særligt påvirkede af coronavirus, og de fleste får ikke symptomer på sygdom.

Vi tilstræber at åbne onsdag 15. april 2020, men da vi skal være helt klar til at modtage børn og elever, kan der være institutioner og skoler, som først åbner senere. Forældre får besked via Tabulex (dagplejen), Daycare (daginstitutioner) og Aula (skoler).

Hjælp os med at holde smitten nede, så den ikke løber løbsk. Vi vil gøre vores bedste, når daginstitutioner og skoler åbner igen.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen