Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: 40 børn og fire medarbejdere i daginstitution bliver bedt om at blive hjemme

Efter at et barn i weekenden er blevet testet positiv for coronavirus er 40 børn og fire medarbejdere i daginstitutionen Børnehuset Søholt i Alderslyst i Silkeborg by blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en coronatest, der er negativ.

Daginstitutionen ligger tæt på det område ved Lupinvej/Resedavej, hvor der er konstateret et mikroudbrud af coronasmitte.

Silkeborg Kommune blev i weekenden informeret om, at et barn fra daginstitutionen er testet positiv. Ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer blev det vurderet, at barnet kan have været i tæt kontakt med de 40 børn og fire medarbejdere på den stue i daginstitutionen, hvor barnet går. Søndag blev forældre til de 40 børn samt de fire medarbejdere derfor kontaktet med besked om at blive hjemme i selvisolation, indtil der foreligger en coronatest, der er negativ.

Det sker for at stoppe eventuelle smittekæder.

Mobilt testcenter bliver i Silkeborg hele næste uge

På grund af den store tilstrømning til det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 i Silkeborg by besluttede Region Midtjylland i samarbejde med Silkeborg Kommune i weekenden at forlænge perioden, så testcenteret også er åbent fra mandag til fredag i den kommende uge.

Alle kan derfor komme forbi og blive testet mandag til fredag fra 9-15.

Husk dit sygesikringsbevis, og forvent, at der kan være kø for at blive testet, så husk også tålmodighed, vand og en skyggende paraply, for det er varmt.
Bemærk, at børn under 12 år ikke kan testes ved de mobile testcentre. Det kræver særlig rutine at teste børn under 12 år. Derfor skal børn testes på en af hospitalernes testfaciliteter. Kontakt din egen læge for en henvisning.

Har man symptomer på smitte, skal man ikke møde op ved det mobile testcenter, men gå hjem i isolation og ringe til egen læge.