Coronasmitte og vaccinestatus mandag

Coronasmitte og vaccinestatus mandag

Coronasmitte og vaccinestatus mandag 8. marts 2021

Smittekort og grafer over smitteprocent og aldersfordeling af smittede bringes fremover hver mandag (se nedenfor under mandag).
 

20210308 Smittegraf 

20210308 Positivprocent 

20210308 Smittetabel 

20210308 Vaccinegraf 

 

Coronasmitte og vaccinestatus mandag 8. marts 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.
2 (-2) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,30 % (-0,05%) er testet positive ud af 13.975 testede den seneste uge.
42 (-5) er testet positive den seneste uge.
45 (-5) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.406 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

8.192 (8,5 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
3.303 (3,4 %) er færdigvaccinerede.
539.710 (9,2 %) danskere har fået 1. vaccination.
203.516 (3,4 %) er færdigvaccinerede.
Se den prioriterede rækkefølge og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Overblik: Hvem bliver vaccineret i denne uge?

I denne uge er der især fokus på 2. vaccination af borgere i gruppe 2, 3, 4, 5 og 6, oplyser Region Midtjylland. Det er borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp; borgere over 85 år; borgere i særlig risiko for et alvorligt forløb ved smitte samt udvalgte pårørende. Desuden vaccineres ansatte i region, kommuner, praksis og sundhedspersonale i udvalgte dele af den private sektor. Vaccination af sengeliggende borgere i eget hjem, som ikke kan transportere sig selv, er også begyndt og fortsætter i denne uge. Vaccination på sociale botilbud ventes at begynde 17. marts 2021 og sker i et samarbejde mellem Region Midtjylland, kommunerne og de praktiserende læger. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post. Nye vaccinationstider oprettes løbende i takt med, at regionen får vaccinedoser leveret.

Overblik: Hvornår skal du vaccineres?

Sundhedsstyrelsen har opdateret vaccinationskalenderen på baggrund af de seneste prognoser og forventede vaccineleverancer fra producenterne. Alle danskere over 16 år ventes nu at have fået tilbud om vaccination senest i tredje uge af juni, og alle kan være færdigvaccinerede ca. fire uger efter. Se også den prioriterede rækkefølge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post eller direkte fra plejecenter og hospital. 

Fra i dag åbner hurtigtestcentre i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund

Vi skal testes oftere for smitte for, at elever kan vende tilbage til skolerne, og samfundet kan åbne igen. Fra i dag åbner fem nye, lokale hurtigtestcentre i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund. De nye testcentre vil bruge den mere behagelig næsteborstest, som kun skal få cm op i næsen:
Kjellerup: Skolens hal. Mandag, onsdag og fredag kl. 14-19, søndag kl. 11-16.
Them: Toftebjerg Medborgerhus. Tirsdag og torsdag kl. 14-19 og lørdag kl. 11-16.
Ans: Skolens hal. Tirsdag og fredag kl. 9-12:30.
Gjern: Sognehuset. Mandag og torsdag kl. 9-12:30.
Kragelund: Hallen. Onsdag kl. 9-12:30.
Silkeborg: Sydbyhallerne. Alle dage 8-20.
Silkeborg – PCR-test: Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark.

Ingen smittede borgere på plejecentrene i Fårvang, Rødegård, Sejs og Gødvad

Efter at en medarbejder med tværgående opgaver på plejecentrene i Fårvang, Rødegård og Sejs i forrige uge blev testet positiv for smitte er alle ca. 70 plejehjemsbeboere nu testet negative for smitte efter første test. De seks medarbejdere og to borgere, som vurderes at have været i nær kontakt med den smittede medarbejder, er også testet negative i første test. Vaccinationen af beboerne på alle Silkeborgs plejecentre er afsluttet, og beboerne blev derfor testet ud fra et forsigtighedsprincip, da en medarbejder var konstateret smittet i forbindelse med de systematiske test af alle medarbejdere to gange om ugen. På Gødvad Plejecenter er alle beboere på et afsnit nu testet negative for smitte efter anden testrunde. Beboerne blev også her testet ud fra et forsigtighedsprincip efter, at en medarbejder var konstateret smittet.

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvornår får du besked om vaccination (vaccinationskalender)? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination?

 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen