Coronasmitte og vaccinationsstatus mandag

Coronasmitte og vaccinationsstatus mandag

Coronasmitte og vaccinationsstatus mandag 1. marts 2021

20210301 Smittegraf 

20210301 Positivprocent 

20210301 Smittetabel 

20210301 Vaccinegraf 

Smittekort og grafer over smitteprocent og aldersfordeling af smittede bringes fremover hver mandag.

Corona- og vaccinationsstatus mandag 1. marts 2021

 

Smittestatus i Silkeborg

8 (+5) er testet positive det seneste døgn. (+/- i forhold til tallet i går)
0,39 % (-0,03%) er testet positive ud af 12.288 testede den seneste uge.
48 (-3) er testet positive den seneste uge.
51 (-3) pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge.
2.366 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinestatus i Silkeborg

6.892 (7,2 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination
3.079 (3,2 %) er færdigvaccinerede.
429.887 (7,4 %) danskere har fået 1. vaccination.
184.435 (3,2 %) er færdigvaccinerede.
Se den prioriterede rækkefølge og vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post eller direkte fra plejecenter og hospital.

Smittetrykket i Silkeborg er faldet næsten 40 % på under en uge

Godt gået, Silkeborg. Vi sætter ny rekord i antal testede, og på knap en uge er smittetrykket faldet med næsten 40 % fra 84 smittede pr. 100.000 borgere i tirsdag til i dag 51. Også smitteprocenten falder for sjette dag i træk. Men hold fast. Antallet af smittede er i dag steget til otte efter kun tre smittede lørdag og tre søndag. Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Hold fast, Silkeborg.

Lokale hurtigtestcentre på vej i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund

Fra mandag i næste uge ventes fem nye, lokale hurtigtestcentre åbnet i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommunes krisestab har ønsket at få etableret hurtigtestcentre i Kjellerup, Them, Ans, Gjern og Kragelund som led i den nye nationale teststrategi, hvor der etableres et fintmasket net af testtilbud, så der maksimalt er 20 km til det nærmeste testcenter. Det er den plan, der arbejdes efter lige nu, og dermed vil Silkeborg have syv testcentre med de to eksisterende testcentre i Silkeborg by (hurtigtest og PCR-test). Efter planen vil de lokale testcentre i Kjellerup og Them have åbent dagligt, mens centrene i Ans, Gjern og Kragelund vil være åbne to dage om ugen. Den endelige plan ventes på plads i løbet af ugen, og vi informerer så snart den er på plads med steder og åbningstider. Test er en forudsætning for genåbning af butikkerne og baner vejen for, at elever kan vende tilbage til skolerne. Samtidig er der en mere behagelig næstetest på vej for hurtigtest, hvor den nye test kun skal få cm op i næsen.

Overblik: Hvem bliver vaccineret i denne uge?

Region Midtjylland oplyser, at vaccinetider for uge 9 og 10 bliver frigivet mandag 1. marts 2021 i tidsrummet kl. 12-14. Nogle borgere vil opleve, at de har fået en invitation til vaccination,  men ikke kan booke tid til en vaccination. De rådes til at være tålmodige og prøve igen på www.vacciner.dk. Nye vaccinationstider oprettes løbende i takt med, at regionen får vaccinedoser leveret. I næste uge er det især borgere i gruppe 3, 5, 6, 2, 4. Det vil sige borgere over 85 år; borgere i særlig risiko for et alvorligt forløb ved smitte og udvalgte pårørende, borgere over 65 år, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, samt ansatte i region, kommuner, praksis og sundhedspersonale i udvalgte dele af den private sektor. Vaccination i gruppe 7, som er ældre mellem 80 og 84 er skulle være begyndt med de ældste først i uge 9. Desværre er der kommet for få vacciner, som prioriteres til færdigvaccination af ældre, der har fået første stik. Derfor må gruppe 7 vente lidt endnu.

Bliv testet og bryd smittekæderne

Smitten stiger desværre i Silkeborg. Møder du fysisk på arbejde, så bliv testet hver uge. Så bryder vi smittekæderne. 
Hurtigtest (vatpind i næsen): Du møder blot frem i Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66 i Silkeborg by. Alle dage 8-20. Møder du fysisk på arbejde, opfordres du til at få en hurtigtest én gang om ugen.
PCR-test (vatpind i halsen): Bestil tid på www.coronaprover.dk. Testcenter Silkeborg, Søholt Idrætspark, Ansvej 102 i Silkeborg by. Du får svar efter ca. 24 timer på sundhed.dk, MinSundhed-appen eller MinLæge-appen.
Pas på jer selv og hinanden. Hold afstand, bliv testet og gå i isolation, hvis du har symptomer. Rigtig god vinterferie til alle.

Daginstitutionen Højen i Buskelund sender 26 børn hjem for at bryde smittekæder

Et barn i daginstitutionen Højen i Buskelund er testet positive for smitte med coronavirus. 20 børn og tre medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Desuden er yderligere seks børn sendt hjem, da der mangler personale på grund af smitteudbruddet. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger to negative test for coronavirus efter de anvisninger, som daginstitutionen har givet. Forældre og medarbejdere er informeret og rådgivet om isolation og test. Der er nu i alt 18 smittetilfælde i smitteudbruddet i Højen. Ingen af de 6 smittede medarbejdere er raskmeldte endnu. Derudover har der været meget yderligere smitte i familierne, både børns og medarbejdernes. 

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination? Hvordan får du besked om vaccination? Hvornår får du tilbud om vaccination? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Vaccinationskalender?

 

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen