Børnehuset Langdalshøjen i Sejs-Svejbæk åbner i efteråret 2021

Børnehuset Langdalshøjen i Sejs-Svejbæk åbner i efteråret 2021


Forældre kan nu skrive deres børn på venteliste til det nye dagtilbud i Sejs-Svejbæk. Langdalshøjen byder de første børn velkommen fra midten af oktober 2021.

Fra midt oktober 2021 slår det nye børnehus, Langdalshøjen, i Sejs-Svejbæk dørene op til de første børn. Børnene vil starte op i mindre grupper løbende. Der bliver i alt plads til 120 børn i alderen 0-6 år, og i Langdalshøjen bliver der også legestue til dagplejen.

Åben for opskrivning

Ønsker man plads til sit barn i børnehuset Langdalshøjen, kan man nu skrive barnet op på ventelisten hertil. Opskrivning foretages via Silkeborg Kommunes digitale pladsanvisning.


Det nye børnehus er et dagtilbud under Daginstitution Sejs-Laven, så der fremadrettet vil være 5 børnehuse. Åbningen af det nye børnehus indebærer ikke en lukning af andre børnehuse, blot en kapacitetstilpasning i enkelte af husene.

Bæredygtighed og outdoor

Der er fokus på bæredygtighed i byggeriet af børnehuset, der bl.a. får et grønt græstag, der skal være med til at håndtere regnvandet på området. Det giver huset en mere grøn identitet, der bliver meget synlig for børnene og ikke mindst en anledning til at følge med i og lære om årstiderne.

Også outdoor er tænkt ind som en helt naturlig del af hverdagen i det nye børnehus, der lægger op til et rigt udeliv, hvor inde og ude skal flyde sammen. Ophold under husets store udhæng kan bruges i alt slags vejr, inden børn og pædagoger bevæger sig videre ud på husets store nye legeplads med masser af elementer til leg og læring.

Silkeborg Kommunes vision med det nye byggeri er at skabe en nytænkende, inspirerende og kvalitetsfuld ramme for børn.

Den daglige bevægelse gennem bygningen skal byde på varierede indtryk for alle sanser og skal indbyde til brug for ophold eller bevægelse. Nogle rum skal tydeligt invitere til ro og ophold og andre rum og områder skal indbyde til bevægelse og motoriske udfoldelser.

Byggeriet skal bl.a. invitere til at udvikle børnefællesskaber, at børnene får mulighed for at være selvhjulpne og at skabe gode rammer for overgange.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen