Børnecenter Solbo i Resenbro er nomineret til pris

Børnecenter Solbo i Resenbro er nomineret til pris

Arbejdsmiljørådet har offentliggjort, at Børnecenter Solbo er nomineret til årets arbejdsmiljøpris i kategorien Psykisk Arbejdsmiljø.

Nomineringen glæder faglig koordinator på Solbo, Anna Christina Folmersen. ”Vi er super stolte over, at vi er blevet nomineret. Det giver os lyst til at fortsætte den udvikling, vi har arbejdet for de seneste år,” siger hun.

På Solbo har man over de sidste 2½ år arbejdet på at skabte større synlighed omkring arbejdsmiljøet. Ved at bruge Silkeborg Kommunes tværgående arbejdsmiljøsystem ’SafetyNet’ kan medarbejderne let registrere de hændelser, som er belastende for arbejdsmiljøet. Det giver personalet et overblik over negative mønstre og muligheden for at arbejde målrettet for at løse problemerne. 

Det er Silkeborg Kommunes arbejdsmiljøteam, som har indstillet Solbo til arbejdsmiljørådets pris. ”Solbo er pionerer, når det kommer til systematisk anvendelse af registreringer i SafetyNet” fortæller Linda Munk Dall, Arbejdsmiljøkonsulent hos Silkeborg Kommune. ”Den positive udvikling i det psykiske arbejdsmiljø på Solbo giver os en rigtig god indikation på, hvilken forskel det gør, når registrering bliver brugt systematisk og konstruktivt” siger hun.

 

Meningsfuld registrering

Faglig koordinator på Solbo, Anna Christina Folmersen, fortæller, at det er blevet meningsfuldt for medarbejderne at registrere tilfælde af vold, trusler og krænkende adfærd. ”Når vi får gode registreringer, kan vi bruge dem konstruktivt i den pædagogiske og forebyggende proces,” siger hun. 

”Vi føler selv, vi har fået skabt en større synlighed og sammenhæng omkring arbejdsmiljøet og den pædagogiske praksis. Systematikken omkring registreringerne har været med til at skabe grundlag for et fælles sprog og er blevet en del af fagligheden på Solbo,” siger Anna Christina Folmersen. ”Alle bidrager, og forebyggelse er noget, der tænkes ind i alle elementer af arbejdet.”

Fakta

Børnecenter Solbo er en døgn- og daginstitution under Silkeborg Kommune. Det er et tilbud for børn og unge med betydelig og varig nedsat funktionsevne. Centret består af et døgntilbud, en specialbørnehave og et aflastningstilbud.

Vinderne af Arbejdsmiljørådets priser afsløres onsdag den 11. april 2018 i København.

Læs mere om prisen og de nominerede på Arbejdsmiljørådets hjemmeside.

 

Kontakt

Anna Christina Folmersen, Faglig koordinator på Solbo, tlf. 24 78 14 83
Linda Munk Dall, Arbejdsmiljøkonsulent i Silkeborg Kommune, tlf. 20 12 45 90

  

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen