Bedst til affaldssortering

Opgørelse over affaldssortering i kommunerne viser, at silkeborgenserne sorterer mere affald end resten af landet.

Silkeborg er det sted i Danmark, hvor der sorteres mest husholdningsaffald. Det viser Miljøstyrelsens nyeste opgørelse fra 2018 over, hvor meget husholdningsaffald der bliver sorteret i landets kommuner. I Silkeborg har vi sorteret 45 til 50 procent af vores husholdningsaffald i 2018. I kontrast hertil er der i de fleste kommuner sorteret under 30 procent.

Meget af det sorterede affald i Silkeborg er madaffald, hvilket vi er en ud af få kommuner, der sorterer. I 2015 udarbejdede vi en nemlig en affaldsplan, som skulle være effektiv, men også nem, bekvem og overskuelig at sortere affaldet.

Positiv udvikling

I mellemtiden er vi blevet endnu bedre til at sortere affald i Silkeborg. Vi kan nemlig se, at vi det seneste år har sorteret over dobbelt så meget metal, mad og glas, som vi gjorde året forinden. Det betyder, at vi kan genanvende langt mere affald til gavn for miljøet.

Vi har blandt andet sorteret:

– Papir svarende til næsten 4 millioner Harry Potter-bøger
– Metal svarende til over 28 tusind cykelstel
– Mad svarende til at kunne køre 21 gange rundt om jorden på biogas
– Glas svarende til næsten 5 millioner nye flasker

Til sommer begynder Silkeborg Kommune at udarbejde en ny affaldsplan, som skal sikre, at endnu mere af vores affald bliver genanvendt. Her skal affaldet sorteres i 10 typer affald, blandt andet tekstil og blød plast.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top