40 bud på Piskerisets placering

Borgerne er kommet med 40 bud på, hvor skulpturen Monument for Bevægelse, kendt som Piskeriset, skal have sit fremtidige hjem.

Borgerne har været inddraget i at finde et hjem til Monument for Bevægelse, i folkemunde kaldet Piskeriset. Der er kommet 40 forslag, blandt andet Søholt Idrætspark, Indelukket, Søndertorv og ved Biblioteket og Medborgerhuset.

Nu har Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget kigget buddene igennem og udpeget en håndfuld muligheder. Nu skal det undersøges nærmere, hvilke placeringer, der er mulige som Piskerisets nye hjem. Herefter bliver stederne offentliggjort, og alle kan være med til at stemme om den nye placering.

Skulpturen blev skænket til Silkeborg Kommune i forbindelse med byens 150 års jubilæum i 1996, og nu er borgerne blevet inddraget i at byde ind, hvor skulpturen skal genopstilles i forbindelse med Silkeborgs 175 års jubilæum i år. Skulpturen Monument for Bevægelse har været opstillet på Søndertorv siden 1996, men ligger nu opmagasineret på grund af renovering af Søndergade og Søndertorv.

Om Monument for Bevægelse:

  • Monument for Bevægelse er skabt af den svenske kunstner Per-Olof Ultvedt.
  • Værket er 7,5 meter højt og udført i rustfrit stål.
  • Skulpturen skal opsættes på sin nye placering i sommeren 2021.

Foto: Per Hofman Hansen

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top