UngOdense får pengepræmie på 10.000 kroner for Årets Ungdomskommune

Dansk Ungdoms Fællesråd kårede Odense Kommune som årets Ungdomskommune tilbage i marts måned. Her lagde dommerpanelet stor vægt på, at Odense i 2022 har samlet mere end 1500 unge, medarbejdere, eksperter, pårørende og andre borgere, som har indgået i dialog om demokratiet og unges trivsel. Derudover begrundede forkvinde i DUF, Christine Ravn Lund, at Odense har taget unges trivsel alvorligt ved blandt andet at inddrage de unge i at finde løsninger på de problemstillinger, mange unge står over for. Odense Kommune har desuden også afholdt tre “Unge Fora”, hvor unge med interesse for eller erfaring med mistrivsel har delt deres synspunkter.

Med prisen som Årets Ungdomskommune fulgte en pengepræmie på 10.000 kroner, som er øremærket ungeområdet. Sundhedsforvaltningen fik ansvaret for at fordele beløbet, og har derfor valgt at give pengene til puljen “Unges Egne Initiativer”, hvor unge via ungdomsskolen, UngOdense, kan søge penge til ungeprojekter med fokus på fællesskabet. Puljen bliver administreret af Odense Fælleselevråd, som er talerør for alle elevrådene på folkeskolerne i Odense Kommune. Og det glæder Azra Pilica, som er forkvinde for rådet, at de har fået en ekstra sum penge, de kan uddele det kommende år.

– Vi er superglade for, at pengene bliver overdraget til os, da vi netop arbejder med at danne fællesskaber for unge. Beløbet kommer derfor til at gå til nogle gode ting. Det giver noget til unge mennesker, når de oplever at blive hjulpet af andre unge. Vi kan nemlig forstå hinanden på en anden måde, end voksne kan forstå os, siger Azra Pilica.

Hvis du har en idé til et arrangement eller aktivitet, der kan være med til at styrke fællesskab og give mulighed for at skabe venskaber for børn og unge, så kan du allerede nu søge puljen “Unges Egne Initiativer” ved at klikke på nedenstående link.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top