Skov i en asfaltskolegård – særligt til minde om COVID19

Træer til minder om, at alt bliver godt igen

“Det betyder, jeg savner”, lød det fra 1.A, da lindetræets nye navn, “Desidero”, blev afsløret. Klasserne har konkurreret om at finde det bedste navn – og her løb netop 1.A med æren.

Det er skoleleder Finn Holm Ewald, der har fået idéen til, at træerne skal have navne, der relaterer sig til corona-pandemien, som har haft stor indflydelse på børnenes liv det seneste år.

– De har oplevet at blive sendt hjem fra skole, hvor fællesskabet med klassekammeraterne er blevet sat på prøve. Nogle har forældre, der har mistet jobbet, og mange har ikke kunne besøge deres bedsteforældre. Børnene har været underlagt mange begrænsninger. Men mange af dem har også oplevet noget positivt fx mere tid med familien og ro til fordybelse i naturen, fortæller Finn Holm Ewald om tiden.

– Når vi nu planter træer i slutningen af pandemien, så er det mit håb, at træerne kan minde os om, hvordan livet var under pandemien. Både det gode og det mindre gode. Træerne kan blive symbolet på livskraft, positivitet, glæde ved naturen og troen på, at det hele nok skal blive godt igen, siger Finn Holm Ewald.

De øvrige fem træer har eleverne navngivet: Munketræet, Hjertetræet, Lykketræet, Det gyldne træ og Håbets træ.

Skaber nye uderum

Træerne er doneret af organisationen, Plant et Træ, der ved hjælp af bidrag fra blandt andet privatpersoner og virksomheder over hele landet har som mission at plante træer og at give særligt børn bedre muligheder for at lære om naturen og gøre brug af den.

– Det er nyt, at vi afprøver idéen om at lave skoleskove på byskoler, nemlig skolegårdsskove. Men jeg ser gode perspektiver i at udvide konceptet, så også de elever, der ellers mest har asfalterede udeområder også får trukket træerne tæt på deres hverdag. Når vi planter træer, skaber nye uderum på skolerne – til glæde for børnene både i frikvartererne og i undervisningen, siger Jens Døssing, der er landsformand for Plant et Træ.

Det er ikke første gang, at Odense Kommune samarbejder med Plant et Træ om at få mere grønt ved skoler og børnehuse. I november plantede Højby Skole en skoleskov i samarbejde med Plant et Træ, der også har doneret frugtplantager til flere af kommunens børnehuse. Desuden bliver en ny Plant et Træ Danmarkslund indviet ved Hollufgård inden sommer.

I denne omgang har Plant et Træ doneret 33.000 kroner til træer, pæle og vandingssække på Munkebjergskolen.

Læs mere om Plant et Træ her

Download flere fotos under vedhæftede filer.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune