Ny varmestue i Bolbro giver socialt udsatte bedre forhold i nærområdet

I varmestuerne i Odense møder medarbejderne fra Kirkens Korshær ethvert menneske i øjenhøjde, også selv om de ligger ned. Fra i dag sker det i markant forbedrede fysiske rammer i det vestlige Odense, hvor en ny varmestue er åbnet i Bolbro.

– Det er virkelig værd at glæde sig over, at varmestuen i Bolbro nu står færdig. Brugerne af varmestuen har som alle andre brug for gode faciliteter i nærheden af, hvor de bor. Nu får de muligheden for at blive en del af et sundt fællesskab lokalt, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lillleholt.

Glæde over flot resultat

Odense Kommune besluttede i 2017, at der skulle etableres både et hellested og siden en varmestue lokalt i Bolbro, men da priserne på byggeriet steg, skulle der findes ny finansiering og gennemføres en ny udbudsproces.

– Det har været en lang vej, men der har været en solid politisk vilje til at gennemføre projektet, og alle har gjort et stort arbejde for at komme i mål. Nu står vi med et flot resultat, der er godt for både brugerne og Bolbro, siger by- og kulturrådmand Søren Windell.

Brugerne er tilfredse

I 2019 besluttede Beskæftigelses- og Socialudvalget, at Kirkens Korshær skulle drive varmestuen, fordi de har erfaring med at arbejde med socialt udsatte både på landsplan og i Odense, hvor de allerede driver varmestuer og herberg.

– Vi glæder os rigtig meget til at få en god hverdag i de nye rammer, som Odense Kommune stiller til rådighed for varmestuen. Vi har allerede været i gang i nogle uger, og brugerne, de frivillige og de ansatte er meget begejstrede for det nye sted, siger lederen af Kirkens Korshær i Odense, Kaj Skjølstrup.

Fakta:

Varmestuen i Bolbro er et tilbud til områdets socialt udsatte, hvor de kan få hjælp til at få dækket de mest basale menneskelige behov. Brugerne kan få sig et måltid mad, få vasket tøj og hvile sig i trygge rammer. Medarbejderne på varmestuen møder det enkelte menneske, som det er, uden krav om forandring, men kan hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til relevante offentlige myndigheder, egen læge eller andre organisationer. Den nye varmestue ligger Stadionvej 47 og holder åbent alle hverdage fra klokken 8.30 til 13.30. Lokalerne rummer caférum, køkken, sundhedsrum og samtalerum. Udendørs er der borde og bænke.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top