Lumby får 7 millioner kroner til at modernisere Lumby Skole

Som en del af Velfærdens Fundament, har Odense Byråd besluttet at afsætte 7 millioner kroner til at styrke og modernisere Lumby Skole.

Den omfattende borgerinddragelse i Lumby har vist, at der især er tre temaer på Lumby Skole, der er vigtige for borgerne: Sociale arrangementer, fællesskaber samt leg og bevægelse.

– Borgerne i Lumby har store ambitioner for deres skole. Det ses tydeligt i det stærke, lokale engagement. Hele 29 procent har deltaget aktivt i lokalaftalens tilblivelse – det er imponerende. Med aftalen styrkes Lumby Skoles position som landsbyens levende, sociale omdrejningspunkt yderligere – også efter skoletid, siger Susanne Crawley Larsen, Børn- og Ungerådmand (B)

Stor borgerinvolvering

Alle borgere i Lumby havde i perioden fra den 9. oktober til og med den 29. oktober 2023 mulighed for at komme med deres forslag og idéer digitalt i en spørgeskemaundersøgelse. 363 borgere har bidraget ved at besvare spørgeskemaet. Det svarer til hele 29 procent af borgerne i området.

Den 12. oktober 2023 blev der afholdt et borgermøde, hvor 10 lokale foreninger og bestyrelser i Lumby deltog og kom med forslag og idéer til styrkelse af Lumby Skole, som lokalområdets omdrejningspunkt.

Sådan fordeler pengene sig

Modernisering af Lumby Skole: 4,4 mio. kr.

Opgradering af faglokale til madkundskab: 1.000.000 kr.
Opgradering af faglokale til håndværk & design: 500.000 kr.
Attraktive uderum til leg og læring og mødested for hele lokalområdet: 1.000.000 kr. + 270.000 kr. fra Lumby-aftalen. I alt 1.270.000 kr.
Nytænkning og opgradering af toiletter: 1.900.000 kr.

Vedligehold af Lumby Skole: 2,6 mio. kr.

Klimaskærm (tag, vinduer, døre, facader)

Se hele aftalen på odense.dk/lumby

Læs mere: Hovedpunkterne fra “Aftale om modernisering af Lumby Skole”

Læs mere: “Aftale om modernisering af Lumby Skole”

 

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top