Ledigheden i Odense stadig nede på 3 procent

For hele landet er ledighedsprocenten steget fra 2,4 % i april til 2,5 % i maj 2022. Dermed er afstanden til landsgennemsnittet igen faldet til 0,5 procentpoint. 

– Ledigheden i Odense er stadig rekordlav, og det er rigtigt glædeligt. Den flotte udvikling skyldes i høj grad den imponerende indsats hos de mange lokale virksomheder, som skaber vækst og efterspørger arbejdskraft. Det er dog også værd at rose den store indsats, som medarbejderne i jobcenteret leverer hver eneste dag.  Det gode og effektive samarbejde med virksomhederne om at få ledige i job er afgørende vigtigt i den kommende tid. For med krig i Ukraine, høj inflation og stigende renter er der mørke skyer i horisonten, som kan påvirke ledigheden. På den baggrund kan det også undre, at regeringen netop nu har lavet en aftale, hvor man vil eksperimentere med beskæftigelsesindsatsen ved at lægge flere opgaver ud til a-kasserne, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Odense indtager en 11. plads i ledighedsplaceringen i maj 2022. Dvs. Odense har landets 11. højeste ledighedsprocent. I april 2022 havde Odense landets 13. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 2,8 % svarende til 2.801 fuldtidspersoner.

*Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for maj 2022 med ledighedsprocenten for april 2022, som de så ud da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af majs ledighedstal opjusteret ledighedsprocenten for april 2022 for hele landet fra 2,4 % til 2,5 %.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top