Ledigheden i Odense falder

For hele landet er ledighedsprocenten faldet fra 4,6 % i oktober til 4,5 % i november 2020.

– 2020 var på mange måder et udfordrende år. Også på beskæftigelsesområdet. Men vi er kommet bedre igennem året, end vi frygtede i foråret. Politisk har vi i 2020 sat yderligere fokus på at opkvalificere ufaglærte, mens vi fortsat har arbejdet målrettet med vores ledige akademikere. Og det er lykkedes at få folk i arbejde, blandt andet fordi de lokale virksomheder har taget ansvar og ansat ledige både i ordinære job og i virksomhedspraktikker, som i mange tilfælde er mundet ud i faste ansættelser, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Og arbejdet fortsætter i 2021, understreger rådmanden:

– 2021 begynder med en stor udfordring: Den seneste nedlukning af samfundet. Den vil uundgåeligt betyde flere ledige. Derfor er det vigtigt, at vi er klar til at hjælpe alle, der bliver ramt af nedlukningen, tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt, og at vi hele tiden undersøger mulighederne for at hjælpe erhvervslivet til at bevare arbejdspladser – f.eks. ved at købe gavekort hos lokale virksomheder, der kan uddeles til medarbejdere, siger Brian Dybro.

Odense indtager en 11. plads i ledighedsplaceringen i november 2020. Dvs. Odense har landets 11. højeste ledighedsprocent. I oktober 2020 havde Odense landets 12. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 5,0 % svarende til 4.942 fuldtidspersoner.

Læs mere på vores hjemmeside

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen