Ledigheden i Odense er uændret

De nye tal betyder, at ledighedsprocenten i Odense er uændret med 3,7 % i både februar 2023 og marts 2023*.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret med 2,8 % i både februar 2023 og marts 2023.   

– Det er selvfølgeligt positivt, at de seneste måneders stigning i ledigheden tilsyneladende er bremset, men vi skal fortsætte vores bestræbelser på at kunne levere den arbejdskraft, der bliver efterspurgt. Jeg ser derfor frem til, at vores ekspertgruppe snart kommer med sine anbefalinger til, hvordan vi får flere ledige borgere med ikke-vestlig baggrund i arbejde. Det er problematisk både for de ledige selv, fælleskassen og virksomhederne, hvis de står udenfor arbejdsmarkedet i årevis. Og det er vigtigt at sende et signal om, at I Danmark skal alle bidrage på arbejdsmarkedet, hvis de kan,” siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.

Odense indtager en 6. plads i ledighedsplaceringen i marts 2023. Dvs. Odense har landets 6. højeste ledighedsprocent. I februar 2023 havde Odense landets 5. højeste ledighedsprocent.

Den aktuelle ledighedsprocent er 3,7 % svarende til 3.799 fuldtidspersoner.

*Bemærk at tallene ovenfor sammenligner ledighedsprocenten for marts 2023 med ledighedsprocenten for februar 2023, som de så ud, da Danmarks Statistik offentliggjorde dem. Danmarks Statistik har i forbindelse med offentliggørelsen af ledighedstal for marts nedjusteret ledighedsprocenten for Odense i februar 2023 fra 3,7 % til 3,6 %.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top