Ingen undskyldning for at kede sig: Odenses unge tilbydes bred vifte af sommerferieaktiviteter

Ingen undskyldning for at kede sig: Odenses unge tilbydes bred vifte af sommerferieaktiviteter

Nu får Odense sit helt eget OL for børn og unge mellem 11 og 18 år. Sammen med sine venner kan man tilmelde sig et par sjove og festlige turneringsdage i uge 27. I hold af 4-6 dyster de unge i sprint, rundbold og fodboldcurling. “OL i Mosen” er bare en ud af mange vidt forskellige aktiviteter, man kan deltage i rundt om i byen. 

Sommeren byder fx også på malerskole, udflugt til Rømø og boksning. Eller rodeotyr. Eller Tik Tok Live Show. Eller Streetfodbold. Eller go-cart. Eller madlavning. Eller eller eller ….

– Ja, det er da lige til at blive forpustet af at se det program. Det er i hvert fald sikkert, at man ikke behøver at få en kedelig sommer, selv om man kommer til at tilbringe det meste af tiden i Odense. Der er virkeligt gode muligheder for at komme ud af sit kvarter og lære byen at kende. Jeg håber, at mange vil benytte sig at tilbuddene og opleve samværet med andre unge på tværs af byen, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

De fleste af de over 100 sommeraktiviteter for børn og unge over 11 år er gratis at deltage i, og en del kan man bare møde op til på dagen. Der kan dog være tilmelding og egenbetaling på nogle af aktiviteterne. 

Stærkt samarbejde med foreningslivet

Det er en tradition, at UngOdense, og SSP Odense laver forskellige aktiviteter i løbet af sommerferien, men også idrætsklubber og andre foreninger er igen i år på banen.

– Vi har udviklet vores samarbejde i kommunen, og når vi samtidigt også i højere grad inddrager og understøtter civilsamfundet, så får vi resultatet, at 2+2 bliver til 5 til glæde for børn og unge. Det afspejler sig i årets meget mangfoldige tilbud, som jeg håber, de unge tager godt imod det, så vi får masser af liv og glade dage rundt omkring i byen, siger Carsten Djursaa, ungdomsskoleleder, UngOdense.

Aktiviteterne er fordelt over alle ferieuger og i hele byen, men særligt i Vollsmose er der mange aktiviteter.

– En del børn vil opleve, at deres familie pga coronarestriktioner ikke har mulighed for at tage på ferie i de lande, de plejer – derfor er jeg også glad for, at det i samarbejde med foreninger i Vollsmoseområdet er lykkes at få etableret ekstra mange aktiviteter i den del af byen. Men alle i aldersgruppen er velkommen uanset, hvor de bor i byen – vi håber, at mange børn vil tage del i fællesskaberne, så de kommer til at mærke en rigtig feriestemning, siger Tommy Holst, leder af SSP Odense.

En af foreningerne, der står parat til at tage imod friske unge er Vollsmose Taekwondoklub, der hver eftermiddag i uge 29 og 30 har aktiviteter på området ved B1909. 

– Sommerperioden er generelt en periode med risiko for, at nogle børn og unge i Vollsmose driver rundt og keder sig, og derfor er det rigtig vigtigt, at vi foreninger i fællesskab med kommunen også har nogle tilbud til dem i denne periode. For os foreninger er det også et vigtigt signal til forældrene om, at vi er til stede, og at de ved, at de trygt kan sende deres børn over til vores sommeraktiviteter, fortæller Cengiz Caliskan, der er formand og træner i Vollsmose Taekwondoklub.

Her kan du finde en samlet oversigt over sommeraktiviteterne i hele byen

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen