Gratis klimajournalistik til alle fra Odense Klimapartnerskab og Fyens Stiftstidende

Der bliver meget mere journalistik om klimaet hos Fyens Stiftstidende, og det bliver gratis tilgængeligt for alle. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Fyens Stifstidende og Odense Klimapartnerskab.

Odense Klimapartnerskab arbejder for at samle byen om det ambitiøse mål at blive klimaneutral senest i 2030.

Netop derfor har Odense Klimapartnerskab besluttet, at det vil købe klimajournalistikken fri hos Fyens Stiftstidende. Den gratis tilgængelige journalistik skal sikre, at så mange af byens borgere som overhovedet muligt får adgang til ny viden og inspiration til, hvordan de kan bidrage til at løse klimaudfordringerne.

Fyens Stiftstidende vil levere konstruktiv, inspirerende, aktivistisk og handlingsanvisende klimajournalistik, som skal give os alle nye muligheder for at handle.

– Jeg er rigtig glad for, at vi i partnerskabet har besluttet at bakke op om Fyens Stiftstidendes klimaredaktion. Jeg er sikker på, at det daglige journalistiske fokus på klimaet vil gøre en markant forskel for den viden og det engagement, som vi som odenseanere har mulighed for at kaste ind i kampen for at løse klimaudfordringerne i fællesskab, siger Kim Nørgaard Andreasen, formand for Odense Klimapartnerskab og økonomidirektør hos Universal Robots.

Fyens Stiftstidende har store ambitioner om at skabe journalistik om klimaet, som giver os alle nye muligheder for at bidrage til at løse klimaudfordringerne.
Derfor har avisen oprettet en klimaredaktion med tre journalister, som skal beskæftige sig udelukkende med klimajournalistik .

– Vi skal blive bedre til at dele viden og inspiration med hinanden, så vi alle sammen kommer til at leve mere klimavenligt i hverdagen. Derfor har vi som medie besluttet, at vi vil tage vores samfundsansvar alvorligt og gøre en indsats for, at vi alle kan bidrage til at løse klimaudfordringerne, siger chefredaktør hos Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard.

Fakta

Fyens Stiftstidende klimaredaktion går i luften den 1. juni, og den vil levere gratis tilgængelig klimajournalistik på følgende måder:

  • Digitalt på fyens.dk
  • På print i Fyens Stiftstidende og relevante ugeaviser
  • På video og via sociale meder
  • Som fysiske events

Se her, hvem Odense Klimapartnerskab er

Kontaktinformation

For Fyens Stiftstidende: Poul Kjærgaard, chefredaktør, pkj@fyens.dk, telefon 23464165
For Odense Klimapartnerskab: Signe Vestergaard Bansø, sekretariatet, sveba@odense.dk, telefon: 22670206

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top