’Gode, gamle fru Olsen’ får det til at svinge på plejecentrene i Odense

Normalt skorter det ikke på koncerter, dansearrangementer, teaterforestillinger og aktiviteter ud af huset på plejecentrene i Odense. Det sørger aktivitetsenheden OK Aktiv i Odense Kommune for. Corona har dog siden marts sat en dæmper på de mange kulturelle arrangementer både ud af huset og på plejecentrene, og kræfterne er i stedet blevet brugt lokalt på det enkelte plejecenter på hjemmeaktiviteter så som gymnastik, spil, bagning og film.

Nu er OK Aktiv imidlertid på banen igen med en række corona venlige arrangementer til glæde for beboerne på plejecentrene.

“Vi kan mærke, at beboerne begynder at savne en lidt mere afvekslende hverdag, hvor de får input udefra. Det er jo en hverdag, som de kender og godt kan lide, så vi har nu fundet på en række forskellige aktiviteter frem til årsskiftet, der imødekommer ønsket om input udefra, men som samtidig kan opfylde kravene til de mange corona restriktioner,” fortæller Vinnie Skovkjær, der er rehabiliteringsleder i OK Aktiv.

Besøg af Rock Nalle

Et af de initiativer, der netop er blevet sat i gang, er en række udendørs koncerter med Rock Nalle og Claus Balslev og Morten Holmegaard fra bandet ‘En lille pose støj’, der skal optræde med gode, gamle hits fra både Rock Nalle og Kim Larsen. I alt får 22 plejecentre og bosteder besøg af Rock Nalle, Claus Balslev og Morten Holmegaard i løbet af de næste uger, og det er noget, der glæder Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet.

“Jeg synes, det er helt fantastisk. Beboerne får en god oplevelse med ny energi udefra, og samtidig er vi med til at støtte den lokale kultur. Det er en oplevelse, der supplerer alle de gode aktiviteter, som vores kreative medarbejdere har sat i gang lokalt på plejecentrene under corona, og som helt sikkert for mange af beboerne vil vække gode minder,” lyder det fra Søren Windell.

Et lys i corona mørket

De tre musikere er også begejstrede for det, de selv kalder “en lille corona turné”.

“Det er første gange, jeg prøver at spille koncerter som dem her, og det er kanon hyggeligt. Det er sjovt at se de ældres øjne live op, når vi begynder at spille, det er fandme dejligt,” lyder det fra Rock Nalle.

Også Claus Balslev og Morten Holmegaard er glade for muligheden for at komme ud at spille.

“Det er godt både for de ældre og for kulturen. Vi har alle sammen været lukket inde i lang tid på grund af corona, men i disse uger kommer vi ud at spille, og selvom publikum er et af de mere stille, så giver det mening. For når musikken begynde, sker der noget. Vi kan både se det og mærke det,” lyder det fra de to herrer.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top