Fra krimi til kringle: Hovedbiblioteket åbner ny bæredygtig café

Fra krimi til kringle. Vejen er ikke lang, når tørsten eller den lette sult melder sig på biblioteket i Borgernes Hus. På 2. sal er Café Ordet nemlig rykket ind i bæredygtige rammer, hvor alt inventar lige fra lænestole og borde til service er genbrug.

Bag disken bliver man mødt af smil og personale, som er tilknyttet Odense Værkstederne. Café Ordet drives nemlig i et samarbejde mellem Odense Bibliotekerne og Borgerservice, Ældre- og Handicapforvaltningen og Sundhedsforvaltningen.

Her måles succesen ikke i cafeens indtægter, men i arbejdsglæden, livsindholdet og fællesskabet. Café Ordet er nemlig baseret på ambitionen om, at alle skal inkluderes uanset handicap samt realisere det potentiale, som alle mennesker her.

–       Café Ordet skal være med til at skabe mere liv i Borgernes Hus. Cafeen ligger helt centralt i huset og inviterer i høj grad til at bruge mere tid blandt bøger og andre mennesker. Her møder alle borgerne hinanden. Om det er børnefamilie, den studerende eller pensionisten, som kommer for at læse dagens avis. Det er en fin mulighed for at tage en pause i en travl hverdag, og så man kan jo kun være glad for, at det samtidig skaffer arbejde til tre personer, der er tilknyttet Odense Værkstederne, som jeg kender så godt fra min tid som ældre- og handicaprådmand. En café som denne giver værdi, fordi den kan rumme alle og giver værdi for både medarbejdere og gæsterne i Borgernes Hus, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C.

En særlig oase på biblioteket

Det er Odense Bibliotekerne, der indtil videre har igangsat det pilotprojekt, der har ført til at etableringen af Café Ordet og sikret muligheden for at holde åbent i resten af 2023. Håbet er derefter, at caféen vil generere nok overskud til at dække lønudgifterne, så det er muligt også fremover at kunne sørge for ikke blot kultur og kaffe til bibliotekets brugere og husets gæster, men også at fortsætte med at lade flere føle stoltheden ved en arbejdsidentitet og bidrage til glæde for byens borgere.

–       Jeg er glad for og stolt over, at vi nu kan invitere indenfor i Café Ordet. Vi har mærket en efterspørgsel på at kunne tilbyde noget lækker mad og drikke til vores gæster, hvoraf mange sidder her i flere timer hver dag. Og så gør vi det samtidig på en måde, hvor vi passer på klodens ressourcer og understøtter bibliotekets bæredygtighedsdagsorden. Jeg synes, at det er blevet en hel særlig oase på biblioteket, hvor vi nu også har fået nogle søde og dygtige kollegaer, som vi er meget glade for, bag disken, siger chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Du kan slå dig ned i den hyggelige café alle ugens hverdage fra kl. 10.00-14.00

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top