Fra beskæftigelsesindsatser til barnevogn – rådmand går på barselsorlov

Rollen som nybagt far skal prioriteres, og derfor har beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt valgt at holde 14 dages barsel, hvor han kan koncentrere sig om familien.

–       At blive far er helt uden tvivl den største oplevelse i mit liv. De næste to uger vil jeg derfor fokusere på at være sammen med min hustru Louise og vores lille søn. Det er vigtigt for mig, at vi får mulighed for at nyde den første tid sammen og hjælpe hinanden med at finde ind i den nye rolle som forældre, siger Christoffer Lilleholt.

De første to ugers barsel har Christoffer Lilleholt valgt en fleksibel løsning, hvor han melder afbud til stort set alt, men af praktiske årsager holder han døren åben for at deltage i enkelte byråds- eller udvalgsmøder.
Mødet i Beskæftigelses- og Socialudvalget tirsdag den 30. august deltager han dog ikke i.

–       Jeg har prioriteret at få fyldt så meget far-tid som muligt i kalenderen, Der vil derfor være en del møder og arrangementer, som jeg må udsætte, mens andre opgaver kan varetages af nogle af de andre medlemmer af Beskæftigelses- og Socialudvalget, siger Christoffer Lilleholt.

Med de nye barselsregler er 11 ugers orlov øremærket til fædrene, og Christoffer Lilleholt planlægger også at holde yderligere barsel senere.

–       Det er min plan at benytte mig af den gode mulighed for at være helt tæt på min søn, og det er vores plan, at jeg holder den del af barslen i sammenhæng med sommerferien næste år, siger Christoffer Lilleholt.

Når rådmanden holder den længere barselsperiode, vil der blive indsat en vikarierende rådmand fra samme parti.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top