Historisk Danehofpromenade i kongebyen Nyborg

Historisk Danehofpromenade i kongebyen Nyborg

Danehofpromenaden skydes i gang lørdag 4. juli, hvor Nyborg igen er iklædt historisk dragt som det sig hør og bør for en rigtig kongeby.

Denne lørdag er nemlig startskuddet til en serie af Danehofpromenader i sommerens løb, hvor Nyborgs stolte middelalderfortid igen vækkes til live – også selv om vi i år ikke kan afholde Danehof.

Mette Ladegaard Thøgersen, leder af Nyborg Slot udtaler: 
– Vi glæder os rigtig meget til Danehofpromenaden, som er et Corona-tilpasset forsøg på at formidle Nyborgs middelalderhistorie på en alternativ og spændende måde. Vi er rigtig glade for, at Nyborg Slots Dragtlaug straks var med på idéen. Danehofpromenaderne kan kun gennemføres takket være en stor indsats fra dragtlauget og de andre frivillige, der har takket ja til at stille op.

Bodil Christensen, formand for Nyborg Slots Dragtlaug siger:
– Danehofpromenaden er en fantastisk mulighed for at formidle dragterne og historien. Selv om vi har haft travlt, er vi rigtig glade for, at dragterne også kommer frem i år – både i forbindelse med promenaderne og i byens butikker.

Den første og største Danehofpromenade løber af stablen 4. juli og er en kavalkade over de seneste mange års Danehof i Nyborg, hvor frivillige iklædt historiske dragter vil gøre byens gader levende og formidle middelalderen på en ny og spændende måde. Alle deltagere er udstyret med et skilt, så det tydeligt fremgår, hvem de er – og så alle holder afstand. På Danehofpromenaden er mange af middelalderens centrale karakterer med, eksempelvis Margrete 1., Kong Hans og Christian 3, som alle var centrale figurer i Nyborg.  Adelen, gejstligheden såvel som borgere og bønder vil også være repræsenteret i stort antal. 

Danehofpromenader lørdage i skolernes sommerferie

Sommerens igennem vil der afvikles mindre Danehofpromenader – og her stiller Nyborg Slots Dragtlaug selv op iklædt middelalderdragter.

Programmet er som følger.

  • 11/7: Reformationspromenade, hvor Hans Tausen og Johannes Bugenhagen vil føre an i promenaden, der markerer den nye reformerede kristendom i Kongens Nyborg.
  • 18/7: Adelspromenade, hvor samfundets absolutte top får lov at vise deres klæder og rigdom frem inden turen går tilbage til kongens Danehof.
  • 25/7: Borgerpromenade, som anført af Borgmesteren selv, fører det finere borgerskab igennem byens gader.
  • 1/8: Bondepromenade, hvor middelalderens mest talrige befolkningsgruppe tager pause fra deres hårde arbejde og går igennem byens gader.
  • 8/8: Promenade med dragter fra hele middelalderen, og hvor alle stænder er repræsenteret.

Alle lørdage mellem kl. 11 og 13. 

Udstilling i byens butikker

Ud over promenaderne vil man også kunne se Nyborg Slots Dragtlaugs  fine dragter udstillet i udvalgte butikker i Nyborg. Her vil man – bag glas – kunne opleve de allerflotteste og mest skrøbelige dragter. Så gå på opdagelse i byen, og se hvor der gemmer sig en historisk dragt.

Middelalderhistorie og en særlig sommer

Med Danehofpromenaderne og de udstillede dragter vil også den mærkelige sommer i år handle om Nyborgs spændende middelalderhistorie, men tilrettelagt på en måde, så vi kan være med til at gøre historien og kulturarven levende sammen – men på afstand og hver for sig. 

Hvornår: Alle lørdage fra 4/7 til 8/8 kl. 11-13.
Hvor: Rundt i Nyborg (inden for voldene). 
Pris: Det er helt gratis. Bare mød op.

Vi håber at se rigtig mange gæster i Nyborgs gader.

Se den originale nyhed fra Nyborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen