Udsatte områder på Nørrebro og Amager får et femårigt løft

Københavns Kommune er klar til at tage første skridt imod to nye områdefornyelser i områderne omkring Hørgården og Lundtoftegade.

Københavns Kommune arbejder kontinuerligt med at løfte byens udsatte byområder for at undgå, at de ender på statens ghettoliste. Derfor er kommunen nu klar til at igangsætte to nye områdefornyelser på Nørrebro og på Amager i henholdsvis Hørgården og Lundtoftegade.

Områdefornyelser flytter ind i udsatte byområder i en femårig periode med mål om at løse de lokale udfordringer ved at fokusere på kvarterets potentialer, være til stede lokalt og arbejde med en blanding af fysiske, sociale og kulturelle projekter gennem grundig involvering af beboerne i områderne. Og nu er turen altså kommet til Lundtoftegade på Nørrebro og Hørgården på Amager.

Til hver af de to områdefornyelser er der sat 59,1 mio. kr. af fra kommunal side, og derudover har Landsbyggefonden sat 67,5 mio. kr. af i støtte til et hovedstrøg gennem Hørgården og en mængde andre tiltag, som skal åbne og integrere bebyggelsen i lokalområdet.

I øjeblikket arbejder kommunen med forandringsplanerne for de to områder, som områdefornyelserne skal tage udgangspunkt i. Forandringsplanerne fokuserer blandt andet på, hvordan boligudbuddet kan tilpasses og dermed understøtte en balanceret beboersammensætning, dialog med beboerne igennem samarbejdet med boligorganisationerne samt at forbedre oplevelsen af hjemlighed og tryghed i de nære omgivelser.

Områdefornyelserne forventes opstartet ultimo 2023. I forvejen har Københavns Kommune områdefornyelser i gang i Bavnehøj, Nordvest, Sundby, Folehavekvarteret, Kulbanekvarteret og ved Skjolds Plads. Derudover er der også en områdefornyelse på vej i Bispeparken.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen