Nybrogade genåbner mere grøn og med flere cykelstativer

Nybrogade genåbner mere grøn og med flere cykelstativer

Efter ni måneders arbejde og arkæologiske fund undervejs er Nybrogade igen klar til københavnerne.

Nybrogade har fået helt nyt udtryk. Den historisk vigtige gade mellem Gl. Strand og Frederiksholms Kanal er som forvandlet efter et større anlægsprojekt, der afsluttes endeligt i slutningen af november. 31 parkeringspladser er nedlagt for at gøre gaden mere cykel- og forgængervenlig. De er erstattet af 27 cykelparkeringspladser og en bred promenade ved kanalen med nye træer omkranset af københavnerbænke, der inviterer til en langsom pause.

Det har længe været et politisk ønske, at Nybrogade skulle renoveres. Færdiggørelsen af 200 meter lange Nybrogade markerer afslutningen på arbejdet med at anlægge en promenade hele vejen langs Frederiksholms Kanal – fra Prinsens Bro over Gl. Strand og til Holmens Bro.

 

Bekymrede borgere giver smalle fortove

Beboere omkring Nybrogade har fra start frygtet, at gaden efter ombygningen ville ende med mere udeservering og natteliv. Aktuelt sørger Covid-19-restrektionerne for, at nattelivet holdes på et minimum, men helt generelt er bekymringen tænkt ind fra projektets begyndelse, hvorfor der f.eks. er anlagt smalle fortove, som ikke lægger op til udeservering.

Blandt andet af hensyn til borgerne i området er promenaden anlagt ved kajen i stedet for ved fortovet. Det er sket for at skabe ro og for at sikre, at Nybrogade opleves som et sted, hvor man holder en stille pause snarere end et caféstrøg med konstant gang i den.

 

Fakta

 • Renoveringen af Nybrogade blev iværksat med en ambition om at styrke gadens historiske udtryk, som er en del af middelalderbyen samt for skabe en bedre forbindelse for fodgængere mellem Frederiksholms Kanal og den nye metrostation på Gl. Strand.
   
 • I forbindelse med projektet er der blevet etableret en skybrudsledning af HOFOR, så området er bedre sikret mod fremtidens vejr.
   
 • Projektet blev forsinket med tre måneder, fordi der undervejs dukkede arkæologiske fund op fra det gamle bolværk ved Frederikshavns Kanal.
   
 • Der er blevet plantet 13 træer, opsat to store københavnerbænke og etableret 27 nye cykelparkeringspladser på Nybrogade.
   
 • Fremover vil det være lovligt at cykle i begge retninger – derfor er der cykelspor i begge sider af vejen

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen