Bliv formidler i Sydhavn Genbrugscenter

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltnings vision frem mod 2025 ”Fællesskab København” indeholder en ambition om, at København i 2025 skal være CO2-neutral og en by, der ikke spilder ressourcer.

I 2050 skal København være en by fri for affald.

Sydhavn Genbrugscenter blev indviet i maj 2019 og har ud over den almindelige funktion som genbrugsstation fokus på udvikling, som skal danne grundlag for nye cirkulære løsninger der gør, at flere af byens affaldsressourcer bliver genbrugt.

En af de indsatser der skal bidrage til dette, er aktiviteter, hvor borgere får hjælp til at genbruge og upcycle materialer og effekter, der ellers ville være blevet til affald.

I 2019 blev der afholdt 80 workshops, hvor borgere kunne deltage på workshops hvor de kunne få hjælp til at reparere og upcycle fx ødelagte tekstiler, elektronik, træ eller cykler således at disse ressourcer ikke bliver til affald, men fortsat kunne bruges.

På hver af disse workshops var der en formidler, der havde ansvar for planlægning og afvikling.

Københavns Kommune leder nu efter formidlere til workshops i 2020 – 2021.

Der kan søges om at blive formidler på følgende forløb:

1. Reparation af ødelagte produkter: borgere kan medbringe fx ødelagte møbler og underviseren hjælper borgerne med at reparere dem, så de ikke bliver til affald.
  2. Byg nye produkter af genbrugstræ: underviseren hjælper borgere med at bygge nye produkter ud af genbrugstræ. Det kan være en hylde, en plantekasse eller noget helt tredje. Det vigtige er, at der bliver omdannet affaldstræ til nye produkter, som borgerne tager med hjem og bruger.
  3. Reparation af ødelagt tøj: borgere kan medbringe ødelagt tøj og få hjælp til at reparere dette. Det kan være huller i bukser, knapper der er faldet af, eller andre ting. Reparationen gør, at borgere tager tøjet med hjem og genbruger det.
  4. Lav nye produkter af ødelagte tekstiler: formidleren hjælper borgere med at lave nye produkter, fx tasker, tøj, tæpper mv. af tekstiler der ellers ville være endt som affald.
  5. Reparation af ødelagt elektronik som borgere medbringer, der ellers ville være blevet til affald.
  6. Reparation af ødelagte cykler, der ellers ville være blevet til affald.

Tilbud

For at komme i betragtning skal der gives et tilbud, der indeholder følgende informationer:

• En beskrivelse af det undervisningsforløb du ønsker at afholde (300 – 600 ord) og hvilke af de seks ovenstående forløb, dit forløb hører ind under.
  • Hvor mange deltagere der kan deltage i hvert undervisningsforløb (typisk mellem 15 og 30 deltagere).
  • Beskrivelse af hvilket og hvor meget udstyr der skal bruges herunder om der er særlige sikkerhedshensyn / overvejelser ift. udstyr ex udsugning.
  • Din erfaring med og / eller forudsætninger for at afholde undervisningsforløbet eller lignende undervisningsforløb.

Tilbud vurderes ud fra følgende kriterier

• Der vil blive udvalgt undervisningsforløb der sikrer, at der er aktiviteter for forskellige målgrupper og med forskellige materialetyper.
  • Det er positivt hvis du har erfaring og / eller forudsætninger for at afholde undervisningsforløbet.
  • Det vil blive prioriteret at vælge undervisningsforløb der ikke kræver meget indkøb af udstyr og maskiner.
  • Undervisningsforløb med forventet større efterspørgsel vil blive prioriteret.

Økonomi

• Formidleren vil modtage et honorar pr undervisningsgang på 2.000 kr. ex moms. Dette dækker alle udgifter herunder til forberedelse, transport mv.

Deadline for tilbudsgivning

Tilbud skal sendes til projektleder for Sydhavn Genbrugscenter Kristoffer Carr-Saunders på jh69@kk.dk senest kl. 23.59 den 23. august 2020.

Udvalgte formidlere vil blive kontaktet senest den 15. september 2020 med henblik på at aftale hvornår forløbene kan finde sted.

Spørgsmål

Hvis der er spørgsmål, kan de også stilles til projektlederen på jh69@kk.dk

Se i øvrigt dokumentet herunder med øvrige informationer.

Se den originale nyhed fra Københavns Kommune