Hvem skal have årets handicappris?

Det er blevet tid til at indstille til årets handicappris, som uddeles den 3. december på den internationale handicapdag

Handicaprådet besluttede sidste år sammen Fredericia Kommune at stifte en handicappris. Prisen blev uddelt første gang sidste år, og nu er det tid til at indstille kandidater til dette års Handicappris.

”Med handicapprisen vil vi gerne sammen sætte fokus på handicapområdet og belønne initiativer, der gør det muligt for handicappede borgere at tage aktivt del i samfundslivet. Det er ikke størrelsen af indsatsen, der tæller. Det er derimod betydningen af indsatsen, vi vægter højt. Selv en lille indsats, som mange måske ikke lægger mærke til i hverdagen, kan gøre en stor forskel for livskvaliteten hos mennesker med et handicap”, siger formanden for Handicaprådet Niklas Andersen.

Det er formålet med handicapprisen at støtte op om enkeltpersoner, grupper, foreninger eller virksomheder, som yder en særlig indsats for borgere med handicap i Fredericia Kommune. Prisen består af et diplom og en kunstpokal.

Indstil din kandidat til prisen
Indtil den 12. november har borgere, organisationer og foreninger med bopæl i Fredericia Kommune mulighed for at indstille deres kandidat til Handicapprisen 2020.
Det er både enkeltpersoner, grupper, foreninger, forretninger eller virksomheder, der har gjort en særlig indsat til gavn for børn, unge og eller voksne med handicap i Fredericia Kommune, der kan indstilles til prisen.

”Med vores handicappolitik vil vi gerne være med til at skabe ligeværd og muligheder for alle. Vi vil gerne være en kommune for alle, med lige vilkår for alle vores borgere. Derfor er jeg glad for, at vi har fået indstiftet en handicappris, så vi får sat fokus på handicapsagen og anerkender alle de gode initiativer, der er i kommunen. Det var kendetegnende for sidste års nominerede, at der var et særligt gå-på-mod. De formåede at gøre ting, der måske ved første øjekast synes umuligt, muligt. Jeg glæder mig til at se, hvilke kandidater, der bliver indstillet i år og håber, at rigtig mange igen bakker op om prisen og indstiller deres kandidat til handicapprisen”, siger Lars Ejby, formand for Handicaprådet og Senior- og Handicapudvalget.

Du kan læse mere om handicapprisen, og hvordan du indstiller din kandidat på fredericia.dk.

Vinder af Handicapprisen 2019
Sidste års vinder var Brian Nuppnau. Han fik handicapprisen for arrangementet ’Havnedag for alle’.  Med et personligt engagement skabte han en inkluderende aktivitetsdag i Kanalbyen, hvor det var muligt afprøve forskellige aktiviteter på land og vand tilpasset personer med handicap. Det var en indsats, som Senior- og Handicapudvalget anerkendte med Handicapprisen.

Fakta
Det er repræsentanter fra Fredericia Handicapråd og Senior- og Handicapudvalget i Fredericia Kommune, der udpeger en vinder.
Ud over Brian Nuppnau, der fik Handicapprisen, blev Tina Jensen, Tina Olander, Tina Eldrup Pedersen, Tarpgaard A/S, Proaktiv, Ulla Larsen og Børge Larsen indstillet til prisen i 2019.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top