Fredericia Kommune vil lokale smitteudbrud til livs: Vigtigt, at vi holder fast i gode vaner! | Nyheder

Fredericia Kommune samarbejder med lokale aktører for at komme smitten til livs i områder med høj incidens og opfordrer alle borgere til at holde fast i de gode vaner

Den sidste uge har Fredericia Kommune oplevet en stigning i antallet borgere, der er smittet med COVID-19. Det drejer sig om områderne Hannerup Sogn, Taulov og Bredstrup-Pjedsted, hvor Fredericia Kommune har iværksat særlige tiltag for at komme smitten til livs lokalt.

Lokale tiltag:

  • Samarbejde med boligforeningerne i områderne
  • Intensiveret kommunikationsindsats. Beboere i boligforeningerne har modtaget en sms med opfordring til test
  • Åbent testcenter i medborgerhusene
  • Oprustning med de boligsociale medarbejdere i det kommunale smitteopsporingsteam

Udviklingen vækker bekymring hos borgmester Steen Wrist. For ham er det vigtigste, at borgerne bakker op og fortsat følger retningslinjerne.

”Lige nu ser vi en stigning i antallet af smittede borgere særligt i Hannerup Sogn og det på trods af, at vi allerede gør rigtig meget for at bremse og forebygge. Det er derfor helt afgørende, at alle gør sig ekstra umage nu med at leve op til retningslinjer. Det betyder blandt andet, at vi skal se hinanden mindre i fritiden” ,  siger borgmester Steen Wrist og tilføjer: ”Vi kan jo se, at smitten er steget, selvom børn og unge ikke har været skole og institution”.

Fredericia Kommune holder løbende møder med boligforeningerne , hvor man drøfter muligheden for at sætte flere lokale tiltag i gang.  Fra Fredericia Kommunes side har man haft flere tiltag, der har skulle begrænse smitten. Blandt andet det kommunale podeteam på skole- og institutionsområdet.

Få det fulde overblik over, hvordan kommunen håndterer COVID-19 på Fredericia Kommunes hjemmeside

COVID-19 i Fredericia Kommune i tal den 6. april 2021

  • Incidens pr. 100.000: 85,9 (hele kommunen)
  • 11 nye smittede i dag
  • 44 nye tilfælde den sidste uge

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top