Fodgængerfelter bliver Corona-venlige

Fredericia Kommune er i øjeblikket i gang med at udskifte fodgængertrykkene med tryk, som er mere Corona-venlige

I forbindelse med Corona-pandemien har Fredericia Kommune fået flere henvendelser fra borgere, som var bekymrede for at bruge fodgængertrykkene, der sidder i de fleste af de 48 signalanlæg i kommunen. Borgerne så dem som en mulig smittekilde for Corona.

”Borgere har spurgt, om vi ikke bare kunne fjerne trykkene, og så lade fodgængerne få grønt sammen med hovedretningen. Det ville vi kunne gøre, hvis vore anlæg var tidsstyrede. Men vi har ikke længere tidsstyrede anlæg i kommunen. Så i forbindelse med arbejdet med det udvidede anlægsbudget bevilgede vi 200.000 kr. til at få udskiftet fodgængertrykkene til såkaldte RTB-tryk, som kan aktiveres med andet end med hånden” fortæller Karsten Byrgesen, medlem af By- og Planudvalget.  

I Fredericia Kommune er der trafikstyrede anlæg, hvor man slipper for at skulle holde og vente unødigt. Et trafikstyret anlæg er både mere økonomi- og miljøvenligt, men også mere trafiksikkert. Men i et trafikstyret anlæg er det næsten alle steder nødvendigt, at fodgængeren selv trykker på fodgængertrykket for at få grønt lys og for ikke at vente unødigt.

”Vi har i vores lyskryds haft to typer tryk for fodgængerne. Den gamle type, hvor man skal trykke på en rund knap. Og så RTB-typen, hvor man holder hånden hen over fodgængertrykket. Fordelen med RTB-trykket er, at det kan aktiveres selvom man har handske på, eller bruger et ærme. Faktisk har det vist sig, at man kan aktiverer de nyere RTB-tryk ved at holde hånden 1-2 cm fra trykket”, fortæller Karsten Byrgesen.

Trykkene er i øjeblikket ved at blive skiftet i takt med, at kommunens entreprenør får dem hjem fra producenten. Efter uge 29 mangler der kun at blive udskiftet trykkene til RTB i tre anlæg. I disse tre anlæg skal der også laves yderligere ændringer, så de er sandsynligvis først klar i august.

Fakta
Fredericia Kommune har 48 signalanlæg i kommunen. I 21 anlæg skiftes fra ”gammeldags” tryk til RTB-tryk.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top