Fem friske oplevelser i juleferien

Kommunens grønne afdeling giver dig inspiration til naturoplevelser i julen i Fredericia

Der er rig mulighed for at komme ud i naturen og få frisk luft i julen. Naturen holder nemlig altid åbent, og så er der god plads til alle. Her får du inspiration til coronavenlige aktiviteter, der kan give dig skønne naturoplevelser i Fredericia:

Spot marsvin – Snoghøjgårdparken

Ud over et rigtig godt kig til den Gl. Lillebæltsbro er der et fantastisk marsvin spot i Snoghøjgårdparken. Gå turen fra P-pladsen bag Trinity og kom rundt på et fint stisystem i området med en stor sø og kreatur afgræssede bakker. Der er ruter fra 1 til 2,5 km i området, som du kan orientere dig om på en ny infotavle ved indgangen. Fra et højt udkigspunkt nær bæltet er der gode chancer for at spotte marsvin i Lillebælt.

Læs mere om aktiviteten: Vandrerute – Snoghøjgårdparken: Broturen | udinaturen.dk

Kom tæt på en hjort – Dyrehaven i Fuglsang Skov

I Fuglsang Skov kan du opleve de flotte dådyr på helt tæt hold. Den nye infotavle på stedet fortæller om dåvildtet i dyrehaven og alle de hjortearter, som findes i Danmark.

I kongens fodspor – Hagenør

Tag en tur til Hagenør og nyd den fantastiske udsigten over Lillebælt fra den gamle slotsbanke. Der er afmærkede vandreruter af 3 – 5 km´s længde gennem det bakkede terræn med start fra P-pladsen, hvor du kan orientere dig på en infotavle.

Læs mere om aktiviteten: Kystvandring fra Skærbæk til Børup skov | udinaturen.dk

Naturen i Elbodalen – Kongsted søerne og Elbodalen

I Elbodalen er Kongsted søerne et oplagt udflugtsmål for dig, der gerne vil gå en længere tur. Her er en afmærket vandrerrute på 10 km, der fører dig gennem skov og åben land med infotavler undervejs, hvor du kan læse mere om natur og kulturhistorien i Elbodalen.

Læs mere om aktiviteten: Vandrerute Elbodalruten | udinaturen.dk

Kig efter den nye havørnerede – Rands Fjord

Prøv den nye ”ørnerute”, der starter fra P-pladsen ved Fårbækvej, der fører ud til fugletårnet ved Rands Fjord. Havørnene har bygget en ny rede, som tydeligt kan ses, når træerne står uden blade. Ruten er kun på 2 km men snør vandrestøvlerne, for den går over stok og sten.

Læs mere om aktiviteten: Vandrerute – Rands Fjord – kiselgur gravene | udinaturen.dk

Få inspiration til flere naturoplevelser på Det Grønne Fredericias Facebookside: Det Grønne Fredericia.

Foto: Arne Lilhauge

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen