Drikkevand skal koges i dele af Fredericia | Nyheder

Et rutinemæssigt testresultat viste fredag aften, at vandet på Kongsted Vandværk i Fredericia overskrider grænseværdierne for coli-bakterier. Derfor har TREFOR Vand med øjeblikkelig virkning valgt at lukke vandværket, og eksekvere den kogeanbefaling, som myndighederne fredag aften har udstedt.

Det er anden gang på en uge, at der er overskridelser i testresultaterne i TREFOR Vands forsyningsområde. Før det har der ikke været anledning til kogeanbefaling siden 2003.

Kogeanbefalingen omfatter cirka 10.000 husstande i forskellige områder i Fredericia – se kortet over berørte områder (inden for de gule streger).

Kogeanbefalingen omfatter kun borgere, der er kunder hos TREFOR Vand.

Det er også muligt at taste sin adresse ind på trefor.dk/kundeservice/driftsinfo og her se, hvorvidt man som borger er berørt.

Hvad er en koge-anbefaling?

Myndighederne kan vælge at pålægge vandforsyningerne at udstede en kogeanbefaling, hvis der er risiko for, at vandet et givent område er forurenet. Det betyder, at fagfolk anbefaler, at borgere koger vandet, inden det drikkes eller bruges til madlavning.

To minutters kogning dræber bakterierne i vandet. Kogeanbefalingen opretholdes indtil nye prøver viser, at forureningen er ophørt. Vandet må gerne bruges til tøjvask og rengøring, og til personlig hygiejne, så længe vandet ikke kommer i munden.

Hold øje med https://trefor.dk/kundeservice/driftsinfo eller følg TREFOR på Twitter for de nyeste opdateringer om situationen.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune