Boblberg kommer til Fredericia | Nyheder

Verden er på mange måder vendt på hovedet i disse tider med Covid-19. Vi kan ikke mødes, som vi plejer, og det er ikke sundt for os. Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de er en del af sociale fællesskaber. Det har vist sig, at digitale tilbud kan være en del af løsningen til at få brudt den ensomhed, som mange oplever i øjeblikket.

Derfor har Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune netop indgået et samarbejde med Boblberg, som er en digital platform med et fællesskab for mere end 280.000 brugere landet over.

”Boblberg er efterspurgt af byens borgere. De fortæller, at ensomhed er en udfordring i denne tid, og at de ved hjælp af Boblberg kan blive i stand til at komme i kontakt med nye mennesker på en tryg måde. Derved ser de en vej ud af ensomheden, både i en tid med COvid-19 og i lige så høj grad efter. Det har vi selvfølgelig lyttet til og er utrolig glade for, at vi nu kan tilbyde fredericianerne denne mulighed for digitalt fællesskab”, siger formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.
 
Boblberg er et digitalt fællesskab, som hjælper borgerne med at skabe sociale relationer og fællesskaber. Der kan oprettes bobler om nye venskaber, ligesindede at tale med, bonusbedsteforældre, en gå-, vandre-, løbe- eller træningsmakker eller bekendtskaber til en mad-, strikke- eller læseklub.

Med Boblberg kan fredericianerne dele deres interesser, og måske får de endda inspiration til at opsøge nye interesser. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt glansbillede, og det er hverken nødvendigt med billede eller profil-tekst.

”Boblberg er, udover at være et virkelig godt redskab til fællesskab i denne tid, også et super godt supplement til vores øvrige tiltag, der arbejder med at forebygge ensomhed, understøtte fællesskaber og give plads til alle. Det er et godt supplement til ensomhedskonsulentens arbejde, initiativerne i Strategi for Udsathed og Fredericia Sund By”, siger Tina Horne, medlem af Sundhedsudvalget.

Boblberg kan dermed være med til at forebygge og mindske ensomhed ved at give borgere – med få relationer og et lille netværk – en nem og uforpligtende mulighed for at udvide deres netværk og indgå i fællesskaber. Gennem de sociale fællesskaber styrkes den enkeltes trivsel, mentale sundhed og livskvalitet, og det generelle fokus på at mindske ensomhed i Fredericia øges.

”Med investeringen i Boblberg skaber vi i endnu højere grad sundhedsfremmende rammer, der understøtter borgernes meningsfuldhed og øger deres mulighed for at tage kontrol over eget liv, sundhed og opnå højere livskvalitet – særligt i en tid, hvor vi skal vænne os til en helt ny hverdag”, siger Peder Tind, medlem af Sundhedsudvalget.

Fakta
Det er gratis for alle i Fredericia Kommune at oprette en profil på Boblberg.

Boblberg samarbejder med 30 danske kommuner, og flere kommer løbende til. Sammen med kommunerne arbejder Boblberg på at højne og fremme et mangfoldigt fritidsliv, som styrker de sociale fællesskaber i de enkelte kommuner.

Det er borgere fra hele landet, der opretter opslag i form af bobler, hvor de skriver om interesser og oplevelser, som de godt kunne tænke sig at dele med andre.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen