Åbningen af varmtvandsbassinet udsættes | Nyheder

Tidsplanen for varmtvandsbassinet har set lovende ud, og sundhedshuset var klar til at åbne bassinet i uge 43 som planlagt. Men det ændrede sig torsdag i sidste uge, da kommunens rådgiver ved et tilfælde opdagede, at de tre filtertanke, der renser vandet fra bassinet er rustet.

”Rusten er sket gennem det sidste halve år, hvor bassinet har stået stille, og der er ingen vej uden om. De tre filtertanke skal skiftes.  Den indvendige emaljebelægning i tanken havde en atypisk fejl, og da de blev tømt for vand og udsat for ilt, så begynder tanken at ruste. Det var et held, at vores rådgiver tilfældigt opdagede det, for starter vi det nye tekniske udstyr, som vi netop har købt, op med de eksisterende tanke, så kan vi ødelægge det nye udstyr pga. rusten fra tankene”, fortæller Christian Christiansen, projektleder på Fredericia Sundhedshus.

Sundhedsudvalget drøftede på deres seneste møde mulige løsninger for udskiftning af tankene, og beslutningen blev, at udvalget følger rådgiverens anbefalinger og udskifter tankene nu. Men det betyder, at det tekniske anlæg først kan være klar i uge 52. Derfor har Fredericia Sundhedshus besluttet, at bassinet først åbner efter juleferien den 4. januar 2021.

”Vi er rigtig kede af, at vi ikke kan åbne varmtvandsbassinet som planlagt. Bassinet har storbetydning for rigtig mange borgere og aktører, som private fysioterapiklinikker, foreninger og aftenskoler, og derfor syntes vi heller ikke at dette er noget sjov situation. Renoveringen bliver dyrere og vi burde have afventet budgetprocessen, men vi har i udvalget valgt at sætte gang i udskiftningen af tankene nu, så udsættelsen af genåbningen bliver så kort som muligt. Det betyder desværre, at åbningen af bassinet ikke kan blive før til januar”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Imens bassinet har været lukket, har flere fysioterapeuter været kreative i forhold til gode alternativer til varmtvandstræningen.

“Der er flere af fysioterapeuterne, der har fundet på gode tørtræningsmuligheder for deres normale bassinkunder, og det er gået rigtigt godt i den periode bassinet har været lukket. Det håber vi fortsætter året ud også. Og så glæder vi os rigtig meget til at tage bassinet i brug igen efter nytår” siger Turan Sava’, Næstformand i Sundhedsudvalget.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top