Søg midler til bedre bredbånd fra bredbåndspuljen 2021

Flere og flere danskere får adgang til hurtigt bredbånd. Der er dog omkring 50.000 adresser, hvor udsigten til at få adgang til hurtigt bredbånd er så dårlig, så der kan søges om tilskud fra bredbåndspuljen.

Sidste år fik 3 større projekter i Faxe Kommune støtte. Man skal være flere sammen om at søge. Man kan ikke søge puljen som en enkeltstående adresse. I skal gå sammen i lokalområdet, hvis dækningen er dårlig og ønsker at søge om statslig tilskud. Får I tilsagn om tilskud fra staten giver kommunen også et tilskud.

Energistyrelsen afvikler i den kommende tid en række informationsmøder rundt om i landet.
På møderne fortælles det, hvordan man søger støtte fra bredbåndspuljen.
Det er ikke helt enkelt at søge om tilskud fra Bredbåndspuljen. Derfor er det en god ide at tilmelde sig et informationsmøde.

Der er på Sjælland planlagt informationsmøder følgende steder.

2/6 Midtsjælland – Lejre

9/6 Nordsjælland – Helsinge

10/6 Sydsjælland – Vordingborg

22/6 Nordvestsjælland – Kalundborg

Endvidere holder Energistyrelsen et virtuelt informationsmøde online den 3. juni.

Du kan læse mere om bredbåndspuljen og ansøgningsprocessen på www.ens.dk/bredbaandspulje. Her kan du også tilmelde dig et af informationsmøderne om puljen.

Kontakt også gerne Ib Østergaard Rasmussen i Faxe Kommune, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Mobil nummer 4243 3313 eller ibrab@faxekommune.dk

Fakta

  • Der er afsat 100 milloner kroner til Bredbåndspuljen i 2021.
  • Puljen er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i landzone og sommerhusområder.
  • Bredbåndspuljen er efterspørgselsdrevet. Man skal slå sig sammen lokalt og organisere et projekt, som kan søge om tilskud.
  • De deltagende adresser skal bidrage med en egenbetaling på mindst 4.000 kroner i gennemsnit pr. adresse. Det samme skal den bredbåndsudbyder, som skal stå for udrulningen i projektet.
  • Kommer et projekt i betragtning til tilskud fra bredbåndspuljen yder Faxe Kommunen også et tilskud. Det er på 2.000 kroner pr adresse og maksimalt på 50.000 kroner til et samlet projekt.
  • Der er mulighed for at søge tilskud til adresser med dårlig bredbåndsdækning – og hvor der ikke foreligger konkrete planer for bedre dækning inden for de kommende tre år.
  • Dårlig bredbåndsdækning indebærer, at det ikke må være muligt at få en bredbåndsforbindelse på adressen, hvor hastighederne overstiger 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload.
  • Den infrastruktur, der etableres med tilskud fra bredbåndspuljen, skal kunne levere stabile, oplevede hastigheder på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.
  • Pt. er der registreret cirka 50.000 tilskudsberettigede adresser på landsplan.
  • Man kan se, om en adresse i faxe Kommune er registreret som tilskudsberettiget på www.bredbaandspulje.ens.dk.

 

 

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen