Vinding fejrer løft af cykelrute, der går på tværs af Danmark

Vinding fejrer løft af cykelrute, der går på tværs af Danmark

Cykelruten N4 ”Danmark på tværs”, der går fra Søndervig til København, har fået et løft med mere farbare veje og stier og bedre skiltning, bl.a. til nærmeste bademuligheder og seværdigheder. 19 km løber gennem Danmarks Outdoor Hovedstad, og i Vinding markeres opgraderingen med cykelskulpturer og udsmykkede cykler rundt om i byen.

Lørdag den 1. juni 2019 markerer landsbyen Vinding forbedringen af den nationale cykelrute N4 ”Danmark på tværs”. Frem til september sætter byen, med landsbyudvalget i spidsen, fokus på cykling med et væld af forskellige cykelskulpturer. For eksempel står der en vandcykel ved tidligere vandværk, mens cykelskulpturer byder cyklister og andre velkommen til byen ved vejskel.

”Vi er rigtig glade for de mange cyklister, der kommer gennem vores smukke område, og som i sommeren kan opleve vores cykeludsmykning”, siger Erik Markvad fra Vindings Landbyudvalg.

Gitte Willumsen fra Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune deltager i markeringen og klipper snoren for ruten i Vinding.

”Her i Danmarks Outdoor Hovedstad glæder vi os over, at det nu er blevet en endnu større fornøjelse at cykle en tur i vores smukke kommune. Det giver forhåbentligt endnu flere lyst til at være aktive i naturen, og så er det skønt at se, hvordan de gode folk i Vinding står sammen om at byde cyklisterne hjerteligt velkommen,” siger Gitte Willumsen.

Tid og sted

Lørdag den 1. juni 2019 kl. 15
Ved Banestien/Burgårdevej, Vinding

Danmarks Outdoor Hovedstad for cykellister

N4 ”Danmark på tværs” er en af fire øst-vestgående nationale cykelruter. Den adskiller sig fra flere af de øvrige nationale ruter ved at gå igennem nogle af Danmarks største naturområder – herunder Danmarks Outdoor Hovedstad.

Den 331 km lange rute fører cyklisten på tværs af landet fra vestkysten til hovedstaden, hvoraf 19 kilometer går igennem Silkeborg Kommune. Ruten strækker sig fra Gludsted i Ikast-Brande Kommune og videre ad Lille Bredlundvej til Silkeborg Kommune. Her løber den gennem naturskønne områder og gennem byerne Vrads, Bryrup og Vinding, inden den via Langballevej fortsætter mod Addit i Skanderborg Kommune.

Opgraderingen af N4 ”Danmark på tværs” indeholder en mere ensartet skiltning af ruten på tværs af kommunegrænser, og der er arbejdet med at gøre skiltene mere informative og letforståelige.

Silkeborg supplerer i 2019 skiltningen med lokal skiltning til både større og mindre seværdigheder langs ruten. Disse skilte skal guide til attraktioner i nærområdet; bademuligheder, stilleområder og overnatningsmuligheder fra shelters til hoteller i cykelafstand fra ruten.

Dele af ruten er også blevet omlagt. På de ca. 19 km. gennem Silkeborg Kommune er der sket en mindre omlægning vest for Vrads, så ruten ikke længere går langs et ikke farbart læbælte på en mark, men i stedet skiltes igennem Langbjerg Plantage ad Langebjergvej forbi Torup Sø, inden den ad Torupvej går gennem og langs et skovområde nordpå til Vrads. Herfra følger den igen den gamle rute for N4 videre mod Bryrup.

Fakta om Danmark på Tværs

  • N4 ”Danmark på tværs” løber fra Søndervig i Ringkøbing-Skjern Kommune til København og er 311 km. lang.
  • Cykelruten er udviklet i et samarbejde mellem Vejdirektoratet, kommuner og turistforeninger på ruten, og i samråd med Dansk Cykelturisme.
  • Hele den nationale cykelrute N4 er cyklet igennem og evalueret af Dansk cykelturisme for at sikre en ensartet skiltning af ”Danmark på tværs”.
  • Den største omlægning af ruten er, at cyklister fremover bliver guidet over Samsø mellem Sjælland og Jylland.
  • Projektet er finansieret af Vejdirektoratets pulje til særlig indsats for nationale cykelruter.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen