Vaccinationsstatus i Silkeborg

Vaccinationsstatus i Silkeborg fredag 16. april 2021

NB: Coronastatus bringes fremover hver mandag eftermiddag på kommunens hjemmeside og facebookside.

Vaccinationsstatus i Silkeborg fredag 16. april 2021

17.067 (17,8 %) af Silkeborgs borgere har fået 1. vaccination.
8.358 (8,7 %) er færdigvaccinerede.
1.022.477 (17,5 %) danskere har fået 1. vaccination.
488.202 (8,4 %) er færdigvaccinerede.
Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller fysisk post.

Overblik: Hvor langt er vi med vaccinationerne?

I næste uge begynder vaccinationen af de 72-74-årige.
Gruppe 1 = beboere på plejehjem: I Silkeborg har 96 % fået 1. stik, 93 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 2 = +65-årige som får praktisk hjælp og personlig pleje: I Silkeborg har 94 % fået 1. stik, 87 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 3 = +85-årige: I Region Midtjylland har 95 % fået 1. stik, 92 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 4 = frontpersonale i sundheds-, ældre- og dele af socialsektoren: I Region Midtjylland har 68 % fået 1. stik, 35 % er færdigvaccinerede. Specifikt på plejecentre i regionen har 74 % fået 1. stik, 54 % er færdigvaccinerede.
Gruppe 5 = personer i særlig risiko og pårørende: I regionen har 86 % fået 1. stik, 59 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret i første uge af april.
Gruppe 6 = udvalgte pårørende til gruppe 5: I regionen har 59 % fået 1. stik, 7 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret i første uge af april.
Gruppe 7 = 80-84-årige: I regionen har 92 % fået 1. stik, 19 % er færdigvaccinerede. Gruppen ventes færdigvaccineret ved udgangen af april.
Gruppe 8 = 75-79-årige: I regionen har 76 % fået 1. stik, 2 % er færdigvaccinerede. 
Gruppe 9 = 65-74-årige: Vaccinationerne er i gang. De ældste årgange har fået invitation.
I januar fik Danmark ca. 225.000 vacciner, i februar ca. 390.000, i marts ca. 700.000, i april ventes ca. 900.000, i maj ca. 1,8 mio. og i juni ca. 3,2 mio. vacciner. Hele befolkningen ventes lige nu færdigvaccineret i første uge af august. Se vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Når det bliver din tur, får du tilbud om vaccination med brev i e-boks eller med fysisk post.

Vacciner.dk viser ledige tider fire uger frem

Hjemmesiden www.vacciner.dk er fra 13. april ændret, så borgere nu kan booke ledige vaccinetider i de kommende fire uger mod hidtil to uger. Mange borgere har kontaktet regionen, fordi de på vacciner.dk alene blev tilbudt vaccination udenfor Region Midtjylland.
Region Midtjylland håber og forventer, at ændringen gør det lettere for inviterede borgere at booke en ledig vaccinetid i deres nærområde. Vacciner.dk viser ledige vaccinetider fra de ti nærmeste vaccinesteder, såfremt der er ledige tider disse steder. Vaccinestederne opretter løbende nye vaccinetider i takt med, at regionen har sikkerhed for leverancerne. Er det ikke muligt at booke en lokal tid på vacciner.dk, råder vi dig til at prøve igen senere. Midt på ugen lægger vaccinestederne mange nye tider ud til de kommende uger.

Overblik: Naturlige bivirkninger ved vaccination

Alle vacciner har bivirkninger. Det gælder også vaccinerne mod coronasmitte. De fleste oplever ingen eller meget få bivirkninger. Der er normalt tale om milde og forbigående bivirkninger. Det kan være smerte og rødme, der hvor man er blevet stukket, eller reaktioner som træthed, hovedpine, muskel- og ledsmerter, kulderystninger og let feber – det er influenzalignende symptomer. Det er et naturlige tegn på, at kroppens immunsystem reagerer på vaccinen. Ved sjældne, mere alvorlige symptomer som svære allergiske reaktioner, vejrtræningsbesvær og hævelser i ansigtet bør du søge læge. Sundhedsstyrelsen har udgivet en plakat med eksempler på de almindelige bivirkninger ved vaccination mod COVID-19. 

Ugentligt overblik over coronasmitten og vaccinationsfremdriften

Coronastatus: Mandag eftermiddag på kommunens hjemmeside og facebookside
Vaccinationsstatus: Fredag eftermiddag
På grund af det relativt lave og stabile smittetryk i Silkeborg Kommune, og fordi myndighederne i COVID-19-risikogruppen har nedjusteret risikoniveauet i hele landet (undtagen Region Hovedstaden) fra niveau 5 til niveau 3 er det daglige overblik over coronasmitten og vaccinationsstatus fra 15. april ændret til et ugentligt overblik på kommunens facebookside og hjemmeside.

Se teststeder og åbningstider.
Se genåbningsplanen (fra 15. april 2021).
Se vaccinationskalender (opdateres løbende) og information om vaccination.
Se information om coronasmitte og restriktioner.
Se nationale informationer på coronasmitte.dk

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top