Thomas Born Smidt bliver ny skolechef i Silkeborg Kommune

Økonomi- og Erhvervsudvalget har godkendt ansættelsen af Thomas Born Smidt som ny skolechef i Silkeborg Kommune. Han afløser Huno Jensen, som går på pension.

Fra Viborg til Holstebro til Silkeborg

Thomas Born Smidt kommer fra en stilling som skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune, hvor han har været i to år. Før det har han i otte år været lærer, pædagogisk leder og souchef, og skoleleder i Viborg Kommune.

– Vi får en ny skolechef, som har stor indsigt i skoleområdet, en solid ledelseserfaring og erfaring med betjening af det politiske niveau. Thomas har en tilgang og en personlighed, som passer rigtig godt ind i den måde, vi driver skole på i Silkeborg. Jeg glæder mig til at byde Thomas velkommen, siger direktør Hanne Ahrens.

Thomas Born Smidt er uddannet lærer og har en diplomuddannelse i ledelse samt mastermodul i offentlig ledelse. Han er medlem af ungenetværket under Børne- og Kulturchefforeningen og bestyrelsesmedlem i Social- og Sundhedsskolen Herning og Holstebro. Han har tidligere været formand for Skolelederforeningen i Viborg Kommune.

Thomas Born Smidt er 43 år og bor i Viborg. Hans hustru er pædagogisk leder på en folkeskole, og de har to drenge på 9 og 12 år.

Børn og unges trivsel og udvikling

– Jeg gælder mig meget til at blive en del af fællesskabet i Silkeborg Kommune, og til sammen med medarbejdere og kolleger at betjene det politiske fagudvalg og byråd og videreudvikle en god folkeskole til gavn for både elever og forældre, siger Thomas Born Smidt.

– Folkeskolen er ikke en isoleret ø i samfundet, men en væsentlig del af de samfundsstrukturer, der tilsammen skal skabe hele, kompetente og livsduelige samfundsborgere, der kan begå sig i en fremtid, vi ikke kender. Jeg er derfor optaget af, at vi sammen udvikler på vores løsning af folkeskolens kerneopgave, hvor børn og unge trives og udvikles i forpligtende læringsfællesskaber, siger Thomas Born Smidt.

Thomas Born Smidt tiltræder som skolechef 1. januar 2020.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top