Teknologifestival i Silkeborg

Endnu engang er Silkeborg Kommune partner, initiativtager og medarrangør af festivalen Internet Week Denmark, der i år løber af stablen 2.-6. maj 2018 med over 100 arrangementer.

I år er titlen `People First in the Digital Age´, og festivalen sætter både fokus på teknologiens muligheder og skyggesider.  

Gennem foredrag, samtaler, debatter og workshops rundt om i Østjylland inviteres alle interesserede til at blive klogere på, hvordan den nyeste teknologi påvirker vores hverdag, arbejds- og privatliv.

I Silkeborg er der en lang række spændende arrangementer på programmet, som henvender sig til folk i alle aldre og med alle niveauer af kendskab til de forskellige teknologier.

”Vi glæder os til igen at være værter for nogle spændende og relevante arrangementer i forbindelse med Internet Week Denmark 2018” siger Jeppe Keller, Specialkonsulent i Silkeborg Kommune.

”Igen i år byder programmet på en bred vifte af aktiviteter. Vi vil gerne appellere til både børn og voksne, fagprofessionelle og til dem, som har et mere begrænset kendskab til forskellige teknologier og internettets muligheder,” siger han.

Børn og unge

Silkeborg Biblioteks Makerspace og FabLab Silkeborg er i år gået sammen om at arrangere en workshop for børn på 12 år+ og voksne legebørn. Her kan man torsdag den 3. maj afprøve sine færdigheder inden for kodning og programmering af robotter.

Samme dag inviteres forældre og andre interesserede til informationsaften om E-sport og bevægelse ved Mikkel Kyed fra DGI, som fortæller om den fysiske træning som forudsætning for at blive en stærk e-sportsudøver. Efter oplægget er der paneldebat.

Ledelse i en digital tidsalder 

Silkeborg Kommune og Silkeborg Valley sætter med årets erhvervsarrangement ’Ledelse og beslutninger i en digital tidsalder’ fokus på aktuelle ledelsesudfordringer i en stadig mere digital hverdag.

En række inspirerende ledere og eksperter vil fortælle om, hvordan de som leder og træffer beslutninger i en verden, som kan virke mere og mere uforudsigelig, og hvor kravet om forandringshastighed vokser.

”Vi håber, at arrangementet kommer til at danner rammer for en rigtig god dialog og debat om, hvilke muligheder og veje virksomheder og ledere kan vælge i den digitale omstilling,” siger Jeppe Keller.

Filosoffer og slægtsforskere

Programmet i Silkeborg byder på alt fra foredrag om forebyggelse af internetkriminalitet til filosofiske overvejelser over, hvilke klassiske dyder vi som moderne mennesker med fordel kan tage med os ind i den digitale tidsalder.

De fleste arrangementer i Silkeborg er gratis, men tilmelding er nødvendig til flere af dem, da der er et begrænset antal pladser.

Læs mere om Internet Week Denmark 2018 og de mange events.

Kontakt

Jeppe Keller, Specialkonsulent i Silkeborg Kommune, tlf. 51 49 02 42
Heidi Aistrup Holt, Silkeborg Bibliotekerne, tlf. 23 63 87 28

 

PROGRAM

 

ONSDAG 2. MAJ

Kildeindtastning på internettet

I disse år foregår en massiv digitalisering af historiske kilder, som gør det muligt at fordybe sig i lokalhistorie og slægtsforskning via internettet. Kom og hør om arkivets indtastningsprojekter – og find ud af, om du måske selv vil bidrage?

Silkeborg Bibliotek kl. 14-16

Hvad sagde lægen? Din sygdomshistorik på sundehed.dk 

Vidste du, at du på sundhed.dk bl.a. kan læse journaler fra dine sygehusbesøg, forny recepter og se informationer om receptpligtig medicin og vaccinationer gennem tiden? Få en introduktion til, hvordan du ser sundhedsvæsnets registreringer. Husk at medbringe CPR-nummer samt NemID.

Campus Bindslevs Plads kl. 16-17

Knas i den digitale revolution – The People vs. Tech

Hør Jamie Bartlett præsentere indsigter fra sin nye bog The People vs. Tech, som er en inspirerende analyse af, hvor sårbart vores samfund og politiske system kan være, når det bliver udfordret af nye digitale teknologier. Jamie Bartlett er direktør for Centre for the Analysis of Social Media i Englands mest indflydelsesrige tænketank Demos.

Jyske Bank kl. 16-18

 

TORSDAG 3. MAJ

Din digitale arv

Kom og få svar på spørgsmål som: Hvad sker der med din digitale post, når du dør? Hvordan får dine pårørende adgang til din digitale post? Hvordan sikrer du dine private papirer og deler dine billeder med familien? Kan du give andre adgang til fx mail og Facebookkonto?

Silkeborg Bibliotek kl. 11-12

Kredsløb og robotter

Silkeborg Biblioteks Makerspace og FabLab Silkeborg går sammen om at lave et sjovt og inspirerende maker-event. I bibliotekets Makerspace kan du prøve dine kodefærdigheder af og få robotterne til at danse. Med Fablab Silkeborg kan du blive klog på, hvordan teknologier kan bruges til bl.a. IoT-enheder, sensorer og smarthomeudstyr. Aldersgrænsen er 12+. Voksne legebørn er også meget velkomne.

Campus Bindslevs Plads kl. 14-17

Slægtsforskercafé

Slægtsforskning sker i høj grad via internettet – men hvordan søger man? Og hvor? Mød eksperter fra Silkeborg Arkiv og Silkeborg Slægtsforskerforening og få konkrete råd og ideer til din slægtsforskning via internettet.

Silkeborg Bibliotekerne kl. 15-17

Skærm dig mod internetkriminalitet

Kom og hør Thomas Kristensen fra WelcomeSecurity fortælle om IT-kriminalitet og lær at skærme dig, så du fremover kan færdes mere trygt på nettet.

Campus Bindslev Plads kl. 16-17

Ledelse og beslutninger i en digital tidsalder

Silkeborg Kommune og Silkeborg Valley sætter med dette arrangement fokus på aktuelle ledelsesudfordringer i en stadig mere digital hverdag. En række inspirerende ledere og eksperter vil fortælle om, hvordan de leder og træffer beslutninger i en stadigt mere uforudsigelig verden. Afslutningsvis vil der være let aftensmad og mulighed for at tale med hinanden om eftermiddagens pointer.

Campus Bindslevs Plads kl. 16-19

E-sport og bevægelse

Kom til informationsaften for forældre og andre ”ikke-gamere” og bliv klogere på e-sport. Mikkel Kyed fra DGI giver dig et indblik i E-sportens verden og fortæller om bevægelse, som forudsætning for gode E-sport præstationer.

Silkeborg Bibliotek kl. 19-21

 

FREDAG 4. MAJ

Lokalhistorie via internettet

I disse år foregår en voldsom digitalisering af historiske kilder, som gør det muligt at fordybe sig i lokalhistorie og slægtsforskning via internettet. Kilderne digitaliseres gennem forskellige indtastningsprojekter. Kom og hør om arkivets indtastningsprojekter – og find ud af, om du måske selv vil bidrage.

Silkeborg Bibliotek kl. 13-15

Klassiske dyder

Filosofiprofessor Vincent Hendricks giver sine bud på, hvad der er værd at tage med fra fortiden ind i fremtiden. Hans påstand er, at mange af de gode klassiske dyder er uden udløbsdato og højaktuelle i en digital tidsalder.

Campus Bindslev Plads kl. 15-16.30

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top