Status på smittespredning og indsatser mandag

Status på smittespredning og indsatser mandag

Corona- og vaccinationsstatus mandag 18. januar 2021

20210118 Smittegraf 

20210118 Positivprocent 

20210118 Smittetabel 

 

Corona- og vaccinationsstatus mandag 18. januar 2021

 

Smitten styrtdykker i Silkeborg

Godt gået, Silkeborg! For 13. dag i træk falder antallet af smittede.
Kun 2 er testet positive det seneste døgn. Det er samme antal som i går og tre færre end lørdag. Til sammenligning blev 49 testet positive for smitte dagen før nytårsaften.
0,85 % er testet positive ud af 8.033 testede. Da smitten toppede 5. januar 2021 blev 3,91 % testet positive.
68 er testet positive den seneste uge.
72 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 20 færre end i går, 40 færre end i lørdags, og 194 færre end 5. januar 2021, hvor smitten toppede i Silkeborg.
2.068 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
169.441 personer = 2,90 % af befolkningen er nu begyndt vaccination i Danmark. 571 er færdigvaccinerede. Gruppe 2 på sundhedsmyndighedernes prioriteringsliste er i gang med at blive vaccineret.

Restriktionerne virker!

Lørdag 5. Søndag 2. Mandag 2 nye smittede. For 13. dag i træk falder smittetrykket i Silkeborg. Det er første gang siden 1. december, at antallet af nye smittede på et døgn er under 10, og vi skal helt tilbage til begyndelsen af november og en enkelt dag i slutningen af november for at finde så lave smittetal som i weekenden. Søndag kom smittetrykket for første gang siden november ned under 100. Smittetrykket er antallet af smittede den seneste uge pr. 100.000 indbyggere. Også positivprocenten er den laveste siden november. Positivprocenten viser, hvor mange procent, der er testet positive for smitte, blandt alle testede den seneste uge. Smitten toppede 5. januar 2021 med et smittetryk på 266 smittede den seneste uge pr. 100.000 indbyggere og en positivprocent på 3,91. I dag er tallene 72 og 0,85 %.

Vi passer på hinanden!

Smitten rasler ned i Silkeborg. Det er en meget glædelig udvikling. Vi holder afstand, vi ser færre mennesker, og vi bliver testet. Vi viser ansvar, og det betyder, at restriktionerne virker. Det er meget, meget flot, og det skal vi rose hinanden for. Vi gør det, der er nødvendigt for at få smitten ned inden den engelske, og meget mere smitsomme virusvariant for alvor får fodfæste i Danmark. Derfor er det meget vigtigt, at vi holder fast.

Info om coronasmitte og restriktioner

Hvordan bliver jeg testet? Hvilke restriktioner gælder? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har mulighed for at isolere mig. Hvordan forebygger jeg smitte. Hvad er symptomerne? Hvad gør jeg, hvis jeg er testet positiv eller er nær kontakt til en smittet? Hvor downloader jeg smittestop-appen? Hvor finder jeg informationer på andre sprog? Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om coronasmitte.

Info om vaccination

Vær tålmodig. Du skal nok få brev om vaccination, når det er din tur. Få overblik på Silkeborg Kommunes hjemmeside om vaccination: Hvordan kan du hjælpe familiens ældre med vaccination? Hvordan får du besked om vaccination? Hvornår får du tilbud om vaccination? Har du brug for hjælp til kørsel til vaccination? Vaccinationskalender?

 

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen