Skolebørnene er igen på vejene - pas på dem i trafikken

Skolebørnene er igen på vejene – pas på dem i trafikken

I næste uge bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når en stor del af Silkeborg Kommunes 12.600 skolebørn tager cyklen til skole. Heraf er omkring 1.000 helt nye i trafikken. Vis hensyn til både små som store skolebørn, for alle børn kan være meget impulsive i trafikken.

I 2018 var der 286 børn i Danmark mellem 6-17 år, der kom til skade i trafikken, og 10 børn i samme aldersgruppe, der mistede livet på vejene, viser tal fra Vejdirektoratet. Selv om det er det laveste antal i mange år, så er det stadig alt for mange.

Langs skolevejene i Silkeborg Kommune vil der i den kommende måned derfor være skilte med teksten ”Pas på os”. Det er et synligt bevis på, at nu er sommerferien ved at være slut og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul etc. til og fra skole hver dag.

Kampagnens budskab til bilisterne er: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn.

– I den tætte morgentrafik, kan det være svært som barn eller ung at overskue den ofte kaotiske trafik. Derfor er det vigtigt, at bilisterne sænker farten og viser hensyn, så ingen børn eller unge kommer til skade i trafikken, siger formand for Plan- og Vejudvalget Hans Okholm.

Også teenagerne er impulsive
Det er ikke kun de yngste skolebørn, man skal holde ekstra øje med. Mens de fleste godt ved, at de små børn kan opføre sig impulsivt og løbe eller cykle over en vej uden at se sig for, så er det også vigtigt at vide, at det samme gælder for teenagerne.

– Selv om teenagerne har mere erfaring med at færdes i trafikken, så kan de også være impulsive, overmodige og uopmærksomme fx på grund af deres mobil. Derfor skal der gerne ringe en lille alarmklokke hos os voksne, når vi møder børn i trafikken – uanset hvor gamle børnene er, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik

Politi på skolevejene

Når der er mange biler på skolevejene og nogle af dem kører for stærkt, så skaber det utryghed både hos børnene og de forældre, der sender deres børn i skole på egen hånd. For at gøre skolevejene mere sikre og trygge gennemfører politiet derfor kontrol på skolevejene i august.

Meget tyder nemlig på, at der stadig er plads til forbedring hos bilisterne. Da politiet i januar gennemførte kontroller på de danske skoleveje, blev flere end 3.000 bilister sigtet for at køre for stærkt. Og det er problematisk, da størstedelen af skolebørnene transporterer sig selv i skole.

Se også kampagnen ”Børn på vej”: www.sikkertrafik.dk/skolestart

FAKTA

Tre ud af fire børn mellem 5-16 år kommer i skole på egen hånd, viser en undersøgelse blandt 2.030 forældre, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i 2018.

Så mange børn mellem 5-16 år kommer i skole på egen hånd:

  • Nordjylland: 72 %
  • Midtjylland: 74 %
  • Syddanmark: 80 %
  • Hovedstaden: 69 %
  • Sjælland: 76 %

    (Kilde: Rådet for Sikker Trafik, undersøgelse blandt 2.030 forældre til 5-16-årige børn, sommer 2018).

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen