Plakater i trappeopgange skal få flere til at stemme i Silkeborg

Silkeborg vil have flere nydanskere og ledige til at stemme til folketingsvalget

De to befolkningsgrupper har generelt en lavere valgdeltagelse end gennemsnittet ved folketingsvalg. Det vil Silkeborg Kommune gøre noget ved. Kampagnen ’beSTEM i Folketinget’ skal få flere nydanskere og ledige i stemmeboksen.

Kærlige skub på jobcenteret

På Jobcenter Silkeborg får ledige borgere som blandet andet er på kontanthjælp og ungeydelse en opfordring om at stemme ved folketingsvalget. Det sker gennem samtaler og små flyers, der fortæller, hvorfor det er vigtigt at stemme, og på en sjov måde viser, hvor nemt, det er at stemme. Borgerne bliver her også mindet op at stemme ved hjælp af roll ups og infoskærme.

Plakater i trappeopgange

Valgforskning har vist, at noget så simpelt som en plakat i en trappeopgang med oplysning om valgsted, valgdato og tidspunkt kan få flere til at stemme. Beboerne får lige det kærlige skub, der gør at de stemmer. Derfor sætter Silkeborg Kommune 565 plakater op i tre boligområder, hvor der bor relativt mange nydanskere og borgere uden for arbejdsmarkedet.

SMS-påmindelse

Beboerne får desuden en sms-påmindelse om at stemme. Det er også en hurtig, billig og effektiv måde at få flere til at stemme, viser valgforskning. Der bliver sendt sms’er ud til over mobilnumre i området.

Hjemmesiden beSTEM.silkeborg.dk

Demokratiprojektet ”beSTEM i Folketinget” bruger egen hjemmeside, annoncer og sociale medier til at klæde nydanskere og ledige på til valg: Hvordan stemmer man? Hvor stemmer man? Hvem kan man stemme på?

For yderligere information

Kommunikationschef Hans Mogensen, Silkeborg Kommune, tlf. 61 15 47 17

Fakta om demokratiprojektet beSTEM i Silkeborg

Silkeborg Kommune har siden 2013 gennem demokratiprojektet ’beSTEM’ og med opfordringen ”Vi stemmer! Gør du?” arbejdet på at styrke demokratiet ved at øge valgdeltagelsen ved samtlige valg og folkeafstemninger. Det er sket med viden fra valgforskning og adfærdsforskning og med værktøjer som social proof, kærlige skub (nudging), aktiverende leg (gamification) og involverende, brugerdrevne oplevelser.

2013: beSTEM i Silkeborg: Byrådsvalg.
2014: beSTEM i EU – EU i Silkeborg: Europaparlamentsvalg.
2015: beSTEM i Folketinget: Folketingsvalg.
2015: beSTEM i EU: Folkeafstemningen om retsforbeholdet.
2017: beSTEM i Silkeborg: Byrådsvalg.
2019: beSTEM i EU – EU i Silkeborg: Europaparlamentsvalg.
2019: beSTEM i Folketinget: Folketingsvalg.

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen